*

annakontula

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 39 min 8 s sitten

Syytteet terrorismin valmistelusta – Valtakunnansyyttäjä: ”Tässä on ensimmäinen tapaus käsillä”

2 tuntia 11 min ago

Valtakunnansyyttäjä nosti keskiviikkona syytteet kolmea suomalaista vastaan ja heitä epäillään terrorististen rikosten valmistelusta.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoo Uudelle Suomelle, että tutkittavia rikosnimikkeitä on kolme: terroristisen rikoksen valmistelu, koulutuksen antaminen terroristista rikosta tekemistä varten ja värväys terrorismirikoksen tekemiseen. Kaikki epäillyt rikokset on tehty Suomessa loppuvuoden 2012 ja kesän 2013 välisenä aikana.

Pienimmillään 4 €:n säästö asukkaalle – eduskunta kuumeni silti

2 tuntia 12 min ago

Eduskunnassa on käyty kiivasta keskustelua kiinteistöverosta, johon aiotut pakkokorotukset hallitus päätti perua tiistaina. Päätös oli Kiinteistöliiton tahdon mukainen. Kiinteistöliitto huomautti lausunnossaan, että hallituksen kauden tavoiteverotuotto on jo saavutettu.

Kokoomuslaiselta kuittaus: ”Kannattaa luottaa pääministeriin”

3 tuntia 34 min ago

Keskustalaisen kansanedustajan Hannakaisa Heikkisen kova kritiikki sote-uudistuksen valinnananvapausneuvotteluita kohtaan hämmästyttää kokoomuksen Sari Sarkomaata.

Samaan aikaan sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) että valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vakuuttelivat, että sote-kiistan kenties jo viides kierros on saatu sovittua.

–Minusta nyt tarvitaan jäitä hattuun. Kannattaa luottaa omaan ministeriin ja pääministeriin, joka juuri totesi, että asia etenee hyvässä hengessä, sanoo Sarkomaa Uudelle Suomelle.

Näkökulma: Presidentti on kansan palveluksessa 24/7, myös isänä

4 tuntia 57 min ago

Suomen tasavallan 12. presidentti Sauli Niinistö on ajankohtaan nähden poikkeuksellisen vahva ehdokas tullakseen valituksi jatkokaudelle. Näin saattaa käydä jo ensi tammikuun 28. päivänä järjestettävällä ensimmäisellä kierroksella, koska 50 prosenttiin yltäminen ei ole gallup-kannatuksen perusteella mahdottomuus.

Sipilä vakuuttelee Ylellä: Valinnanvapaus valmistuu ”hyvässä hengessä”

5 tuntia 30 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo Ylelle, että sote-uudistus valmistuu ”hyvässä hengessä”.

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen arvioi Facebookissa, että sote-uudistuksen valinnanvapautta koskevat neuvottelut ovat pattitilanteessa. Hänen mukaan syypää on kokoomus, joka ”ei kuuntele ketään” viitaten asiantuntijalausuntoihin.

Keskustalainen parahtaa sote-väännöstä: ”Kokoomus ei kuuntele ketään – neuvottelut ovat farssi”

6 tuntia 19 min ago

Hallituksen sote-kina kiihtyy uusille kierroksille. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) avautuu meneillään olevista sote-neuvotteluista Facebook-tilillään ja syyttää kokoomusta kovin sanoin.

Parhaillaan sorvataan valinnanvapauslakia uusiksi perustuslakivaliokunnan kesäisen palautteen pohjalta. Tuolloin niin sanottu pakkoyhtiöittäminen katsottiin perustuslain vastaiseksi, mutta valiokunta löysi laista kosolti myös muuta korjattavaa.

Terrorismisyytteet nostettu kolmea vastaan – Valtakunnansyyttäjä: Valmistautuivat taistelemaan terroristijärjestön riveissä

6 tuntia 31 min ago

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteet kolmea Suomen kansalaista vastaan terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta.

Nostetut syytteet liittyvät Syyrian konfliktiin. Epäillyt rikokset on tehty loppuvuoden 2012 ja kesän 2013 välisenä aikana Suomessa. Vastaajien epäillään valmistelleen osallistumista Syyrian konfliktiin terroristijärjestön vierastaistelijoina. 

Vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Tutkija kumoaa sitkeän käsityksen: Kiinteistövero ei nosta vuokria

6 tuntia 59 min ago

Jos kiinteistöveroa korotetaan, maksaja on asunnon omistaja – ei vuokralainen tai tuleva ostaja. Näin oikaisee julkista keskustelua Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtava tutkija Tuukka Saarimaa. Hallitus päätti tiistaina perua kiinteistöveron pakkokorotuksen.

Tommi Mäkisen Toyota vaihtoi suomalaisen virolaiskuskiin

7 tuntia 27 min ago

Tommi Mäkisen johtama rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyotan tehdastiimi vahvisti keskiviikkona ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa. Virolainen Ott Tänak on Toyotan kolmas kuljettaja ensi kaudella. Hänen kartturinaan jatkaa Martin Järveoja
.
Tänakin sopimusta osattiin odottaa. Jo kesällä hänen kerrottiin olevan Toyotan kanssa lähellä sopimusta.

NHL-tähti Olli Määttä aloittanut kautensa räväkästi: ”Taas mahdollisuudet voittaa mestaruus”

7 tuntia 45 min ago

Jääkiekkoilija Olli Määttä on 23-vuotiaana jo kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja maailman parhaan seurajoukkueen Pittsburgh Penguinsin luottopuolustaja. Hänen kohdallaan voi turvallisesti sanoa, että mitään ei ole tullut ilmaiseksi.

Nuorella urallaan Määttä on joutunut tappelemaan jos jonkinlaisten loukkaantumisten kanssa. Vuonna 2014 tuli iso mietinnän paikka, mutta sekään ei nuorenmiehen maailmaa pysäyttänyt. Määtän kilpirauhasesta poistettiin syöpäkasvain. Hän palasi joukkueen vahvuuteen vain kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen.

Ministeri kypsyi Vapaavuoren kaupunkikapinaan: ”Letkautukset eivät perustu faktoihin”

9 tuntia 12 min ago

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) lausunnot maakuntauudistuksesta eivät perustu faktoihin. Hänen mielestään Vapaavuori keskittyy luomaan mielikuvaa haitallisesta uudistuksesta, joka estää kaupunkien kehittymistä.

–Hänen letkautuksensa huonoimmasta uudistuksesta miesmuistiin tai maakuntauudistuksen vahingollisuudesta kaupungistumiselle eivät perustu faktoihin. Pormestari harrastaa mielikuvapolitiikkaa, jossa maakunnat ja kaupungit asetetaan vastakkain, Vehviläinen sanoo viitaten Vapaavuoreen.

TE: Suurmoskeijan säätiö tyssäsi hakemuspuutteisiin – tonttivaraus pian käsittelyyn

10 tuntia 31 min ago

Helsinkiin suunnitteilla olevaa kohuttua suurmoskeijaa hallinnoivan säätiön perustaminen on kesken, kertoo Talouselämä. Hankkeeseen liittyvän tonttivarauksen käsittely alkaa kuukauden kuluessa kaupungin tonttiosastolla.

Mestareiden liigan tyly tasoero, Liverpool voitti 7-0

17 tuntia 56 min ago

Liverpoolin alkukausi Englannin jalkapallon Valioliigassa on mennyt kehnosti. Mestareiden liigakaan ei alkanut joukkueelta kaksisesti, kun Moskovan Spartakia ja Sevillaa vastaan tuli vain tasapelit.

Tiistaina Sloveniassa Liverpool sai kuitenkin harjoitella maalintekoa, kun vastassa oli selkeästi heikompi joukkue Maribor. Liverpool voittikin slovenialaiset peräti 7-0. Roberto Firmino ja Mohamed Salah onnistuivat maalinteossa molemmat kahdesti.

SaiPa kovassa vedossa ja voittoputkessa

18 tuntia 21 min ago

Jääkiekon Liigassa pelaava SaiPa jäi viime kaudella sarjan viimeiseksi. Surkean kauden päätteeksi seura antoi päävalmentajalleen Ari Santaselle potkut. Tilalle pestattiin pelaajana MM-kultaa ja olympiapronssia voittanut Tero Lehterä.

Lehterän komennossa SaiPa aloitti kautensa kehnosti. KooKoolta tuli turpaan 1-7 ja Pelicansilta 2-7. Syyskuun lopulla SaiPa hävisi Kärpille 1-6.

Olympialaisiin tähyävä Jokereiden amerikkalaismaalivahti torjui ennätyksen

17.10.2017 23:25

Jokereilla menee KHL-liigassa lujaa. Tiistaina joukkue otti jo 15. perättäisen voittonsa lyötyään Helsingissä Ak Bars Kazanin 3-1. Kova joukkue kaatui, sillä Ak Bars Kazan on KHL:n itäisen konferenssin kärjessä.

Amerikkalaismaalivahti Ryan Zapolski oli jälleen mies paikallaan. Hän teki Jokereiden seurahistorian uuden nollaputkiennätyksen pidettyään maalinsa yhtäjaksoisesti puhtaana 245 ja 36 sekunnin ajan. Stanley Cup-voittaja Tim Thomasin aiempi Jokereiden ennätys 228 minuuttia ja 41 sekuntia kaudelta 2004-05 meni samalla rikki.

Asiantuntija: ”Kiinteistöveron olisi jatkossa oltava aidosti kunnallinen vero”

17.10.2017 19:37

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen on tyytyväinen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen päätökseen peruuttaa esityksensä kiinteistöveroprosenttien alarajojen korottamisesta. Samalla hän sanoo, että kiinteistöveron pitäisi jatkossa olla aidosti kunnallinen vero.

Yrittäjä turhautui totaalisesti - KL:”Kyllä minua sieppasi, että kaveri tulee haastatteluun, eikä häntä kiinnosta yhtään työn tekeminen”

17.10.2017 18:59

Vantaalaisen Takuusähkö Oy:n toimitusjohtaja muistelee Kauppalehden haastattelussa tilannetta, jossa yritykseen haluttiin palkata määräaikaiseen työsuhteeseen sähköalan ammattilainen.

–Meillä oli paljon töitä ja haimme sähköasentajia, toimitusjohtaja Tommi Valtonen kertoo.

Valtonen oli yhteydessä Vantaan TE-toimistoon, mistä lähetettiin työnhakijoita haastatteluun. Yksi sähköasentajan paikkaa hakeneista on jäänyt Valtoselle erityisesti mieleen.

Kansanedustaja huomasi huolestuttavan jättiluvun: ”Näinhän ei tarvitse olla”

17.10.2017 18:18

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) nostaisi opiskelijoiden opintotukeen vaikuttavat tulorajat muiden Pohjoismaiden tasolle.

Opintotukea uudistettiin elokuun alusta lähtien. Valtion takaamaa opintolainaa voi nyt nostaa kuukaudessa jopa yli 60 prosenttia aiempaa enemmän. Samalla korkeakouluopiskelijoiden opintorahaa pienennettiin ja opiskelijat siirrettiin yleisen asumistuen piiriin.

Kauma huomauttaa, että kaikilla opiskelijoilla tilanne ei ole kuitenkaan helpottunut. 

Metsäjätti tuli numeroilla julkisuuteen kesken työehtoriidan: ”Keskimäärin 2 800 euroa per henkilö”

17.10.2017 17:22

Metsäjätti UPM julkaisi tiistaina tietoja henkilöstönsä tulospalkkauksesta kesken käynnissä olevan paperialan työehtoriidan. UPM:n mukaan keskustelu yksinomaan työehtosopimuksen mukaisesta korotusprosentista ei anna täyttä kuvaa ansioiden kehittymisestä.

UPM kertoo, että sen tulospalkkausjärjestelmät tuovat paperi- ja sellutehtaiden työntekijöiden vuosiansioon tänä vuonna 5,3 prosentin lisän.

Valtion viinayhtiön pörssilistaus epäilyttää monia: ”Järjetöntä - Tarvitaan kökkähenkeä”

17.10.2017 16:55

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikeet listata alkoholiyhtiö Altia Helsingin pörssiin saavat osakseen epäileviä kommentteja poliitikoilta.

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Antti Kurvinen kehottaa kotimaakuntansa väkeä valmistautumaan toimimaan, mikäli valtionyhtiö Altian listaus Helsingin pörssiin toteutuu. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä puolestaan toteaa kannanotossaan, että ”kannattavaa omaisuutta on järjetöntä myydä.”

Kurvinen korostaa, että Altian etanolitehdas sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Ilmajoen Koskenkorvalla. 

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat