annakontula

Huokea majoituskeskus jo auttaisi
Olen vakavasti huolissani viranomaisten toiminnasta Kalasataman tyhjennysten yhteydessä. Näyttää siltä, että operaatiota ei edes yritetty hoitaa pienimmän haitan periaatteella - tulkkien sijaan paikalle tultiin selkeästi ylimitoitetun mellakkavarustuksen kanssa. Kalasataman leirissä asuneet romanit eivät aluksi ymmärtäneet, mitä poliisi halusi. Kun tulkkaus saatiin, ei asukkailla ollut aikaa kerätä vähäistä omaisuuttaan, vaan osa teltoista ja autoista jäi ripeästi pystytettyjen aitojen taakse.

Kaupunki kehotti ihmisiä muuttamaan Rastilan leirintäalueelle. Kehotusta voisi pitää enemmän yrityksenä pestä kädet, sillä täytyyhän virkamiestenkin ymmärtää, ettei näillä ihmisillä ole varaa maksaa asumisestaan satojen eurojen leirimaksuja. Sitäpaitsi osalta olivat leiriytymisvarusteet jääneet Kalasatamaan. Kun eivät muutakaan keksineet, ihmiset kokoontuivat Senaatintorille. Siellä satoi. Edelleen runsaslukuinen poliisi kielsi pystyttämästä telttoja.

Suomessa jokamiehenoikeudet takaavat laajat oikeudet parin päivän leiriytymiseen, mutta sitten on taas lähdettävä liikkeelle. Suurin osa Suomessa oleskelevista Romanian romaneista on häädetty jo aikaisemmin ja he pysyttelevät pakon edessä jatkuvassa liikkeessä, nukkuen aina muutaman yön samassa paikassa. Nyt myös Kalasataman väki on liitetty tähän kodittomien ikiliikkujaan.

Vaikka romanien köyhyyteen ja oikeudettomuuteen liittyvät ongelmat ovat syntyjään Romaniasta, hurskastelu ”avusta lähtömaihin” ei poista ihmisiä Senaatintorilta. Euroopan unionin vapaa liikkuvuus koskee myös köyhiä ihmisiä, vaikka se ei Suomen viranomaisia miellyttäisikään. Siksi Suomen - tässä tapauksessa Helsingin kaupungin - on nyt valittava puolensa: haluammeko seistä Romanian hallituksen rinnalla syventämässä romanien syrjintää, köyhyyttä ja turvattomuutta, vai yritämmekö toimia toiseen suuntaan?

Tilannetta auttaisi huokea majoituskeskus, jossa voisi viipyä muutaman kuukauden kerrallaan. Se voitaisiin perustaa esimerkiksi tyhjään kouluun tai toimistorakennukseen, joita nyt seisotetaan tyhjillään. Perhe voisi vuokrata käyttöönsä lukollisen huoneen ja valmistaa ateriansa yhteiskeittiöissä. keskus voisi helpottaa myös muiden vierastyöläisten asuntopulaa.

Romanit ovat yhtä päteviä huolehtimaan itsestään kuin kuka tahansa muukin, kunhan heille annetaan siihen mahdollisuus. He ovat myös valmiita maksamaan asumisestaan, kunhan vuokra on tulotasoon nähden realistinen.

Jos haluamme elää sivistysvaltiossa, meidän on tehtävä sivistyneitä ratkaisuja. lasten seisottaminen sateessa ei kuulu niihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

K Veikko

“Kalasataman leirissä asuneet romanit eivät aluksi ymmärtäneet, mitä poliisi halusi”

Se, että asettuu ulkomaille asumaan toisen omistamaan kiinteistöön, tuo aina mukanaan joitakin riskejä. Yksi niistä on paikallisen käytännön ja lain tunteminen.

Jos taasen asukkaan kutsujana oli paikalliset olosuhteet tunteva isäntäväki, olisi heidän velvollisuutensa ollut kertoa, ainakin pääpiirteissään, Suomalainen laki, käytäntö ja käyttäytymissäännöt.

Ilmeisesti kyseessä oli täysin omin lupineen tapahtunut majoittuminen, mistä tietenkin oli seurauksena jonkinmoiset kielivaikeudet.

Timo Tontti

siteeramasi kohta on vale, varmasti tiesivät tasan tarkkaan.

Matias Härkönen

Poliisi oli käynyt paikalla jo pari viikkoa aiemmin tulkkien ja muiden kanssa. Tiesivät tasan tarkkaan mistä oli kyse, mutta tälläiset vasemmistotädit haluaa aina mukaan draamaa.

On mellakkavasrustusta ja mukamas telttoja jäi. Oiskohan niin, että poliisi menee niillä varusteilla, joissa tuntee itsensä turvalliseksi. Sen tiedän että romanit ei mitään käyttökelpoista jätä taakseen. Jos sinne on telttoja ja muuta roskaa jäänyt, niin ei muuta kuin sakko kouraan sotkemisesta. Muutamissa kuvissa kantoivat ihan rauhassa jopa isoa uutta jääkaappia. (Mistäköhän rahat siihen on löytynyt vai oliko varastettu?)

Hyviä kuvia täällä, eikä edes näytä että olisi kiire, saatikka että poliisi olisi ylireagoinut...
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1...

Anna Kontula - voit ihan vapaasti avata oman pihasi leiriytymiselle. En kuitenkaan ymmärrä miksi ihmeessä minun veronmaksajana pitäisi perustaa jokin keskus missä romanit saa puoli ilman asua? Niitähän tulisi vaan lisää!

Anssi Luoma-aho

Hohhoijjaa

Mistähän teiltä löytyisi samanlaista tarmoa ratkoa Helsingin asunnottomien ongelmia? Esittämälläsi toimilla, meillä on ensi vuonna nelinkertainen määrä majoitettavia. Vie ne vaikka kotiisi, mutta älä sysää vastuuta yhteiskunnalle, eli veronmaksajille.

Anna-Leena Nieminen

“On helppoa olla silmiinpistävän ’myötätuntoinen’, jos muut pakotetaan maksamaan kustannukset.” Murray Rothbard

M-T Heikka

Eikö Hkissa ole Romanian lähetystöä? Heidänhän asia kuuluu hoitaa, ei Suomen viranomaisten.

Henri Kangas

Tuota noin... Olivat Romanian kerjäläiset sitten kuinka tahansa vapaita matkustamaan, ja kuinka tahansa sorrettuja kotimaassaan, ei heillä silti ole mitään erityisoikeuksia hankaloittaa kokonaisen vieraan kaupungin elämää. Heihin pätevät samat säännöt kuin muihinkin EU-maiden kansalaisiin - aivan samoin kuin esim. niillä tutkimillasi työmailla samojen sääntöjen pitäisi päteä myös puolalaisiin putkimiehiin jne.

Jos romaniongelma (kyllä, ongelma) jatkuu, on AIVAN luonnollista ottaa keskusteluyhteys Romanian suurlähetystöön Suomessa ja siirtää ongelma heidän hoidettavakseen. Hehän voivat tarvittaessa vuokrata tiloja kansalaisilleen. TISMALLEEN SAMOIN TAVOIN toimitaan, jos joukko suomalaisia häiriköi toisessa EU-maassa, sillä erotuksella että suomalaiset valkonaamat käytetään ensin putkassa.

Älkää nyt hyvä kansanedustaja tehkö yksinkertaisia asioita vaikeiksi. On päivänselvää, että romanien ongelmia ei Suomessa ratkaista. Näin ollen ainoiksi keinoiksi jäävät normaalien järjestyssääntöjen noudattamisen valvominen sekä paineen lisääminen Romanian suuntaan. Poliiseja tai muita virkamiehiä ei voi syyllistää muusta kuin passiivisuudesta.

Älkääkä missään nimessä, pyydän, lähtekö puhumaan suomalaisten "sivistyksen puutteesta" jos tämänkaltainen järjestyshäiriö hoidetaan pois päiväjärjestyksestä. Pikemminkin on tosiaan syytä huolestua virkavallan impotenssista - siitä, että tällaiselle asialle ei näköjään mitään voida tehdä ennen kuin pakon edessä.

Tai ehkä tämä kyvyttömyys koskee vain ns. "kunniakansalaisten" toimia tutkiessa. Arvon kansanedustaja tietänee vallan hyvin, että rasismisyytösten pelko ajaa virkavallan edustajia kohtelemaan eri ihmisryhmiä eri tavoin.

M-T Heikka

Niin, minäkin ihmettelen, että miksi poliisit eivät kuljeta näitä ihmisiä autollaan Romanian lähetystön suojiin. Jospa he eivät itse ymmärrä, että oman maansa lähetystö heitä kuuluisi auttaa. Ja lähettää sitten myös kotimaahansa, koska heillä ei Suomessa ole tarvittaavaa elatusta rehelliseen toimeentuloon. Ja lapsetkin ovat vielä heitteillä ja ulkosalla.

Kyllä poliisi voisi sen verran heitä auttaa. Nämä ihmiset, siis suomalaiset jotka pyörivät siinä joukossa, he eivät varmaan ymmärrä yhteiskunnasta mitään. He kuvittelevat, että Romanian kansalaiset kuuluvat suomalaisen sosiaalihuollon piiriin. Hehän ovat turisteja.

Hölmöläisten touhua.

Ja merkillisiä "ystäviä" muuten nämä mielenosoitusten järjestelijät. He menevät itse lämpimiin koteihinsa sen jälkeen kun ovat hieman etsineet jännitystä elämäänsä romanikerjäläisten kanssa. Miksi he eivät pidä näitä romaneja ihmisinä, ja majoita heitä kotiinsa, jos eivät kerran ymmärrä heitä ohjata lähetystön suojiin yöksi. Sekin on outoa. Ehkä helsinkiläisille ystäville jotensakin normaalia käytöstä.

Aikuisethan voisi viedä putkaan, siellä olisi ainakin lämmin, mutta kun heillä on lapsetkin mukanaan. Irtolaiselämää jos suomen kansalainen eläisi, niin se olisi tietysti huostaanoton paikka. Joka tapauksessa Suomen viranomaiset eivät voi toimia ulkomaalaisten kyseessä ollen normaalilla tavalla. Heidät tulee passittaa pikimiten maahansa.

Tuollainen yhteiskeittiöhöösääminen voi olla vasemistorouvalle jotenkin romanttista touhuilua, mutta ei näitä ihmisiä voi auttaa muut kuin heidän kotimaansa. Ei Suomen viranomaisilla ole valtuuksia tähän. Eikä Romanian romaneille voidan luoda erilaisia käytäntöjä kuin muille eu-kansalaisillekaan. Näiden lastenhan tulisi mennä ensinnäkin kouluun. Miten olisi, jos jokaiselle turistille tulisi taata koulupaikka jokaisessa eu-maassa. Ja jos näihin alettaisiin soveltaa suomalaista huostaanottokäytäntöä, niin siitäkös vasta metakka syntyisikin, oikein kansainvälinen skandaali. Suomi pääsisi Hagin tuomioistuimeen.

M-T Heikka

Vasemistolaisuus oli joskus muinoin jotain muuta kuin oman egon kohotusta, ja pikku-puuhastelua asioissa, joihin ei oikeasti voi mitenkään vaikuttaa. Se ei halveksinut Suomen köyhiä.

Nykyisin vasurit pitävät suomalaisia jonain rasitijoukkona, juopottelevina omasta syystään leipäjonoissa kärvistelevinä pahiksina. Heiltä puuttuu kosketuspinta kansaan. He eivät oikein tajua todellisuutta.

Sex in the City -jengiä.

Tällaisin fiiliksin näin peräpohjalaisen kansandemokraatin tyttärenä katselen näitä Anna Kontuloita. He lienevät sieltä Venuksesta.

S S

Ei romanit ole hankaloittaneet koko kaupungin elämää, vaan koko kaupunki on ruvennut poliisivaltioksi. Ei ihme, että kytistä on pula, koska muutaman romanin ahdisteluun niitä tarvitaan kymmeniä.

Pajunen on toteuttanut kylmäveristä gentrifikaatioprojektia, jossa köyhät halutaan Helsingistä pois ja guggenheimit tilalle.

Mitäpä jos ostaisit muovipampun ja nuoleskelisit sitä omissa oloissasi sen sijaan että haluaisit kyttävaltiota kaikkialle?

M-T Heikka

Oletko sinäkin olevinas joku työväenihminen? Ainakin punalippu näkyy kuvassa, samoin Bäckmanilainen megafoni.

Nöösnöös ja päläpälä.

S S

Bäckman otti kylläkin kuvaansa megafonin minun jälkeeni ja lippu taustalla vastustaa NATOa. Mitä taas tulee työväkeen, olen jäänyt pysyvästi työväenluokalle.

Jukka Poikela

Stacy, nyt kyllä täytyy olla hivenen verran eri mieltä. Ohessa pari lehtiotsikkoa noiden reippaiden ja yritteliäiden ihmisten jäljiltä. Siis noiden, joita ilman Suomi ei voi kertakaikkiaan tulla toimeen - ainakaan Anna Kontulan mielestä.

Miesporukka varasteli kodinkoneita ja koruja
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011082914284634_u...

Taskuvarkauksilla 20 000 euroa - liigan päätekijä vangittiin
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081814224762_u...

Kerjääminen on kiivastunut Tampereella
http://yle.fi/alueet/tampere/2011/07/kerjaaminen_o...

Myyjä paljasti rikollisliigan
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011071114025246_u...

Polttoainevorot iskivät kaivinkoneeseen
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Asuntomurtoaalto vaivaa Helsinkiä
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Varaspariskunta jäi kiinni kameravalvonnan avulla
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Romanit rakentavat luksustaloja Romaniaan brittien sossurahalla
http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75939-ro...

Romanileiri löysi uuden paikan Helsingissä
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Romanileiristä heitettiin kiviä kaupungin työntekijän päälle
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Romanileiri häädettiin jälleen - poliisi alkaa jo turhautua
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Kyläsaareen pystytetty kieltokyltti hämmentää - katso kuva
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Neljä pidätetty Helsingin asuntomurroista
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Foo Fightersin keikalla kakkavaara!
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062213936625_u...
*
*
Ja hyväksi lopuksi poliisien eli noiden tavallisten ihmisten kiusaajien käsitys kyseisten henkilöiden rikastavasta vaikutuksesta.
*
*
Romanialaisrikollisuus Suomessa
http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pages/D...

Romanialaiset rikostilastoissa

Romanialaiset ovat muutamassa vuodessa nousseet kolmanneksi suurimmaksi kansanryhmäksi ulkomaalaisten tekemiksi epäillyissä rikoslakirikoksissa virolaisten ja venäläisten jälkeen. Ennen Romanian EU-jäsenyyttä rikoslakirikoksista epäiltyjen romanialaisten määrä vaihteli vuosittain 250 - 350 välillä lukuun ottamatta vuotta 2006, jolloin epäiltyjen määrä puolittui 160:een. Romanian ensimmäisenä EU-jäsenyysvuonna 2007 määrä ylitti 1 000 epäillyn rajan ja vuonna 2009 kirjattiin yli 2 600 rikoslakirikosta.

S S

Jukka Poikela, sinulla lipsuu nyt tosi pahasti. Onko pääsi paskaa? Romanialaiset varkaat ja romanialaiset romanit eivät välttämättä ole sama asia. Sitä paitsi monissa noista uutisista ei mainittu varkaitten lähtöaluetta lainkaan.

Minua kiinnostaa tuo "aggressiivinen kerjääminen" kanssa, kun en ole siihen koskaan törmännyt. Kävi ilmi, ettei kerjääminen ole lainkaan aggressiivista vaan pikemminkin häiritsevää. Miten kerjääminen voisi olla aggressiivista? Silloinhan kyse olisi ryöstöstä.

Loput tuosta turruttavasta feedistä jäin lukematta. Jätä suosiolla tuon tasoluokan lehdet ja palaa takaisin pornolehtien pariin!

S S

"Ville Kauppinen

Turha vaivautua linkkejä postaamaan kun näiden uskovaisten kanssa keskustelemisessa ei faktojen anneta häiritä hyvää ajatuksenjuoksua."

Täytyy sanoa, että sinulla on pokkaa kirjoitella tyhmiä mielipiteitä omalla nimellä ja naamalla.
Missä on faktat? Ei suinkaan noissa linkeissä? Suurimmassa osassa puhutaan vain romanialaisista eikä spesifisesti nimenomaan romaneista. Kyösti Roth ansiokkaasti kirjoittaa:
http://kyostiroth.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81871-s...
"VÄÄRÄÄ TIETOA KERJÄLÄISISTÄ SYÖTETÄÄN JATKUVASTI

Keskustelupalstoilla myös syötetään ihmisille aivan väärää tietoa. Osa porukasta luulee että kun lehdet kirjoittavat Romanialaisista rikosliigoista, että kysymyksessä olisivat romanit. Ei siis ymmärretä mitä eroa on Romanialaisella ja Romanian romanilla. "

Heli Hämäläiseltä onnistuu leimaaminen vaikka ei tiedetä edes kansallisuutta. Voinkin suoraan lainata Kauppista Hämäläistä vastaan: "näiden uskovaisten kanssa keskustelemisessa ei faktojen anneta häiritä hyvää ajatuksenjuoksua".

Te hompanssit ette usko, että joku ihan oikeasti tarkistaisi nuo linkit, joita tänne sieltä hommafoorumiltanne kopioitte. Senkään jälkeen romanialaisten syyllisyys ei ole vielä varmaa, koska lehtiin pääsevät epäilyt eikä tuomiot. Toisaalta, teikäläisille riittää lehtien kansantuomioistuimet hyvin, tehän palvotte kyttiä. Sairas henkilönpalvonta onkin teillä länsimaiselle ajattelulle vieras mongolipiirre. Taisi Dutton olla sittenkin oikeassa:
http://www.mongolia-web.com/2085-are-finns-mongoli...

Ei ihme, että romanialaiset ovat korkealla rikollistilastoissa, onhan koko valtio rikollinen. Itse asiassa suurin osa romanialaisista haikailee takaisin Ceausescun ajan kurjuuteen ja diktatuuriin, sillä se on parempaa kuin nykyinen kapitalistinen romahdus.

Varmasti täällä olisivat kreikkalaisetkin, ellemme pumppaisi sinne koko ajan rahaa (kankkulan kaivoon).

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Romanit ovat EU:n kansalaisia siinä kuin suomalaisetkin. Heillä ja meillä on oikeus olla turisteina EU-maassa kunhan maksamme oman elantomme. Millään EU-maalla ei ole erityisiä velvollisuuksia järjestää turisteille asuntoja tai muutakaan.

Anna Kontula ymmärtää ehkä asiat, mutta ei halua niitä julkisesti esittää.

Esimerkiksi "häätö" Kalasatamasta on tehty niin pehmeästi kuin mahdollista ja erittäin pitkän odotuksen jälkeen. Vapaa liikkuvuus ja annakontulat haluavat toimia veronmaksajien rahoilla ja osoittaa omaa "hyvyyttään". Voi kun on helppo olla "edistyksellinen" ja itseensä tyytyväinen. Ns pluspisteitä saa nyt erilaisilta vasemmistolaisilta kannattajilta. Onhan niin oikein suojella ronaneita pahalta maailmalta.

Suomesta on tulossa hyvää vauhtia luokkayhteiskunta. Meillä on valtavasti hätää ja puutetta kärsiviä ihmisiä. Mutta heidän auttaminen ei ole niin seksikästä kuin romaneiden ja mahdollisimman kaukana maailmassa sijaitsevien kurjien. Niinpä niin.

Anna Kontula on ilmeisesti hyvin laajatietoinen ja tiedostava ihminen sekä älykäs. Mutta ne tärkeimmät eli empaattisuus lähimmäistä kohtaan ja viisaus puuttuvat.

S S

Ihmettelen, mitä töhköä ihmisillä on aivoissa. Mitä selkeimmin romanit eivät ole mitään turisteja, vai kerjäävätkö suomalaisetkin nykyään lomamatkoillaan missä lienee?

Pentti Järvi

Sinulla on hieman outo keskustelutapa.

Kalle Lehtonen

"Olen vakavasti huolissani viranomaisten toiminnasta Kalasataman tyhjennysten yhteydessä."

Olen aivan samaa mieltä: miksi tämä vuosien viivyttely aivan selvän asian edessä?

Timo Tontti

Montako romania Anna Kontula on kotiinsa majoittanut? Miksi ryhmän, joka on päättänyt elättää itsensä rötöstelyllä, täällä olemista pitäisi yhtään helpottaa?

Petri Kivikangas

Suomen tulisi järkeistää maahanmuuttopolitiikkaansa. Jokaiselta, jonka ei voida todistaa kykenevän elättämään itseään, tulisi evätä maahanpääsy. Tässä ei ole mitään syrjintää, sillä on täysin itsestäänselvää että valtion tehtävä ei voi olla hyysätä kaikkia tänne tulevia ulkomaalaisia, kun oman maan kansalaisten hoitamisestakaan ei selviydytä.

Heli Hämäläinen

Ei Helsinkiin kuulu rakentaa mitään slummialueita. Eivät sellaiset menisi läpi edes kollektiivisuutta ihannoivassa julkisivulautakunnassa. Jos slummimainen asuminen sallittaisiin romaneille, se pitäisi tasapuolisesti sallia kaikille. Suomalaisen asuminen on tiukasti säädeltyä ja kaikesta joutuu maksamaan veroa. Ilmeisesti Anna Kontula on karsimassa tätä ja edullinen asuminen avautuu kaikille. Itse voisin kyhätä aaltopellistä itselleni kesämökin Mustikkamaalle. Vallataan vain kaikki yhteinen omaisuus.

Majoittuminen Senaatintorille oli nerokas veto yhdessä mielessä. Nimittäin ilmansuunta on oikea, mutta matka on riittämätön. Seuraavalla kerralla sitten Eiran rantaan, sieltä Pihlajasaareen ja edelleen kohden etelää.

Käyttäjän pikarisen kuva
Mikko Pikarinen

Köyhyys ei anna mandaattia rikkoa lakeja ja kaupungin järjestyssääntöä. Ei kotimaassa eikä ulkomailla.

Anna-Leena Nieminen

"Imeisesti Anna Kontula on karsimassa tätä ja edullinen asuminen avautuu kaikille."

Heh heh, hyvä huomio. Mutta "älä unta nää" :) Tässä se nähdään kuinka pöhköjä nämä poliitikkojen, varsinkin vasemmistolaisten kirjoitukset/ näkemykset ovat ja kuinka helppoa heidän on toisten rahoilla ja kustannuksella leikkiä...

Simon Wahlroos

Tarkentaisin vielä että kyse on pöhköistä internationalistipolitikoista (kok,rkp,sdp, vihr,vas krd), jotka nyt eri tavoin tukevat ylikansallisten kapitalistien uuskolonialistisia juonia. Niiihin kuuluu Neustoliitossakin käytetty vapaan liikkuvuuden aiheuttama anarkistinen kansakuntien demoralisointi eli paikallisen yhtenäiskulttuurin monikulttuuristaminen. Se on varma keino saattaa paikallinen väki yhteisymmärryksen puutteesta johtuvaan sekasortoon, jolloin paikallisten hyväksikäyttö on helppoa.

Lokalistipolitikot ymmärtävät tämän ja pitävät paikallisten asukkaiden puolia. Romaniassa ollaan nähty mikä köyhyys seuraa kun kukaan korruptoitunut politikko ei pidä paikallisten puolia.

E Koski

Voisikohan kansanedustaja Kontula kertoa missä tämä rakennus olisi ja mistä saadaan rahat siihen? Luulempa, että alueen asukkailla on muutamakin sana sanottavanaan jos naapurustoon avataan romaneille tarkoitettu maijoituspalvelu. Olisikohan sinne tervetulleita muut kuin romanit? Vaikka ihan kotikutoiset pultsarit ja narkkarit.
Jos kansanedustaja Kontula olisi tuohtumuksessaan edes hetkeksi pysähtynyt miettimään mitä taas tuli suustaan päästettyä olisi hän varmaan ollut hiljaa. Mutta negatiivinenkin julkisuus on hyvästä niille jotka julkisuudesta elävät.

Simon Wahlroos

Jos haluamme elää sivistysvaltiossa niin meidän tulisi kohdistaa kustannusvastuu poliittisista päätöksistä niille jotka sitä kannattavat, sillä muuten kyse on viranomaismielivaltaisesta fasismista, joka ei ole sivistysvaltiolle soveliasta yksilönvapauden kunnioittamista.

Vapaan liikkuvuuden kannattajien pitäisi siksi itse kantaa vastuunsa maksamalla 1000€ haittaveroa vuosittain elätettävien ulkomaalaisten auttamiseen liittyvistä kuluista. Summa perustuu 12000€ vuosikuluihin per vieras (joka ei tuota vientinettotuloa Suomelle) kerrottuna 170,000 tuettavalla vieraalla =2 miljardia, joka jaetaan 2miljoonalla EU myönteistä puoluetta äänestäneellä. Verovapaus koskisi Perussuomalaisia ja muita pieniä EU kriittisiä lokalistipuolueita äänestäneitä.

Huomattakoon että myös työssäkäyntiä, koulutusta ja terveydenhoitoa tuetaan veronmaksajien rahoista ja ulkomaalaiset yritykset pyörivät tuilla ja verohelpotuksilla. Kustannuksiin pitää siis laskea myös sosiaalipalvelujen kustannukset yms. ja tuo 12000€ taitaa olla minimisumma, jolla niitä ei ihan vielä tuoteta. Edellä mainitut kulut kasvattavat valtionvelkaa, joka puolestaan lankeaa nyt maksettavaksi energiaveroina ja makeis- alkoveroina yms. lisäveroina, jolloin vastuu sälytetään niillekkin jotka eivät ole vieraanvaraisia muunmuassa siksi että kokee heidät taakaksi jo nyt heikolle taloudentilalleen.

S S

Ihan hyvin vaan. Samalla vapautuisin puolustusvoimien tukemisesta ja moottoriteiden rakentamisesta ja EU-tukipaketeista.

Simon Wahlroos

Olen samaa mieltä siitä ettemme tarvitse keskusjohtoisia puolustusvoimia, vaan aseet pitäisi jakaa suoraan paikallisille alueellisesti/kunnallisesti johdetuille turvallisuujoukoille, jotka päivystävät katujen turvallisuutta vahtien niin kauan kun vapaa liikkuvuus uhkaa murtaa yhteisen kieli ja kultturiperinnön väkivaltaisine rikollisine keinoineen.

Moottoriteiden rakentaminenkin voitaisiin verottaa ed mainittujen turvallisuusjoukkojen toimesta niiltä autoilijoilta, jotka niitä käyttävät. Samoin voitaisiin määrätä jalankulkijanvero, jolla verotettaisiin asiatonta kuljeskelua kaduilla
http://www.youtube.com/watch?v=eMF1OXaDFJA

Tämä ei ole vitsi vaan suora seuraus vapaasta liikkuvuudesta, jonka seurauksena edellä mainitut poliisivaltiolliset toimet ovat kehitysmaiden arkipäivää, jonka olen omakohtaisesti kokenut.

EU tukipaketit voisi haudata syvälle sinne missä valo ei paista.

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

Keksitäänkö romaneille töitä vaikka lumenluonnissa, tehdään orjia, säästetään energiaa ja maassaoleville annetaan ruoka sekä tyhjillään oleva koulu asuttavaksi. Mitä muuten siellä NYT SAARRETULLA ALUEELLA tehtiin jääkaapilla?

Matti Jalagin

Voisitteko te maailman halaajat kantaa kerrankin todellista vastuuta noista hädänalaisista ja majoittaa heidät omiin koteihinne sekä ruokkia heidät ihan itse?

S S

Joo, heti, ensinnäkin jos minulla olisi oma koti, mutta kun ei ole.
Voisitko sinä, kyyninen paska, maksaa kaikki moottoritiet, guggenheimit ja puolustusvoimat ja tukipaketit Euromaille kun ne eivät sovi minun ideologiaani lainkaan?

Matias Härkönen

Moottoritien käyttäjät maksavat moottoritiensä moninkertaisesti bensa ja autoveroilla. Kukkenheimin puolustajat kuuluvat yleensä samoihin vasemmistohörhöihin ku Kontulatkin. Toivottavasti ei koskaan jouduta sellaista tänne taakaksi ottamaan. Puolustusvoimien takia, sinäkin voit vapaasti kirjoittaa ja ilmaista mielipidettäsi. Ilman puolustusvoimiamme puhuisimme venäjää.

S S

Kyllä minulle venäjän puhuminen käy, mutta vasemmistolaiset eivät todellakaan kaipaa guggenheimiä kaupunkiin.

Matti Jalagin

"Voisitko sinä, kyyninen paska, maksaa kaikki moottoritiet,........"

Onko tuo sitä vihapuhetta?

S S

"Onko tuo sitä vihapuhetta?"

Vihapuhe ei voi kohdistua valtaväestöön.

"Sinunkaan yhteiskuntasi ei pyöri ilman moottoriteitä"

Pyörii, ihan mainiosti. Mitä mieltä on päästä autolla tuhatta ja sataa Vaalimaalle, kun sen jälkeen tulee vain täristävää kinttupolkua Pekingiin asti.

"puolustusvoimia."

Mitä vastaan oikein puolustetaan? Viimeksi suomalaiset olivat sodassa merirosvoja vastaan ja seuraavaksi hingutaan mukaan North Atlantic Terrorist Organizationiin. Rahaeliitti tappeluttaa suomalaisia muiden maiden rahaeliittejä puolustamassa.

"Ajatko liittovaltiota, kun mielestäsi kansallisia rajoja ei enää tarvita mihinkään eikä puolustusvoimia tai kansallisten lakien noudattamista?"

Ei mitään valtioita, vaan valta kansalaisten vapaille yhteenliittymille. Se riittää puolustukseksi, että kukin aseistautuu omia tarpeitaan varten.

Tomi K

Romanit romanian suurlähetystöön, joka sitten majoittaa romanit sinne, tai maksaa matkan kotia.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2004/20040301
Ulkomaalaisen maahantulo edellyttää, että:

3) hän pystyy tarvittaessa esittämään asiakirjoja, joilla osoitetaan suunnitellun oleskelun tarkoitus ja edellytykset ja hän pystyy osoittamaan, että hänellä on toimeentuloon tarvittavat varat, kun otetaan huomioon sekä suunnitellun oleskelun kesto että lähtömaahan paluu tai kauttakulkumatka sellaiseen kolmanteen maahan, jonne hänen pääsynsä on varmistettu, tai että hän pystyy laillisesti hankkimaan nämä varat;

4) häntä ei ole määrätty maahantulokieltoon; ja

5) hänen ei katsota vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta, kansanterveyttä tai Suomen kansainvälisiä suhteita.

Käännyttämisen perusteista säädetään 148 §:ssä.

148 §
Käännyttämisen perusteet

Ulkomaalainen voidaan käännyttää, jos:

1) hän ei täytä 11 §:ssä säädettyjä maahantulon edellytyksiä;

2) hän kieltäytyy antamasta tarpeellisia tietoja henkilöllisyydestään tai matkastaan taikka antaa tahallaan näistä vääriä tietoja;

4) hän on lyhyen Suomessa oleskelunsa aikana saattanut itsensä kykenemättömäksi huolehtimaan itsestään;

5) hänen voidaan perustellusta syystä epäillä hankkivan tuloja epärehellisin keinoin;

6) hänen voidaan perustellusta syystä epäillä myyvän seksuaalipalveluja;

8 ) hänen voidaan tuomitun vankeusrangaistuksen perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä syyllistyvän rikokseen, josta on Suomessa säädetty vankeusrangaistus, tai epäillä syyllistyvän toistuvasti rikoksiin;

9) hänet on tuomittu rikoksesta rangaistukseen Suomessa oleskelunsa aikana;

Mika Samuel Kiekkijev

Kyllä Kontula Jeesustelee nyt jo sillä tavalla, että vanha puuseppäkin kääntyilee kääriliinoissaan.

Käyttäjän vturunen kuva
Ville Turunen

Hämmentää nyt kyllä nämä kommentit. Tietysti olisi kiva, jos nuo romanit jotenkin vain häviäisivät. Eihän tämä "monikultturisuus" monilta osin toisaankaan ole positiivinen ilmiö. Mutta alkeellinen tosiasia on, että Suomen tapaisessa maassa näitä ihmisiä ei vain jätetä kuolemaan kadulle. Taikka viimeistään siinä vaiheessa kun ensimmäinen kuollut romaniperhe löytyy pakkasyön jälkeen kuolleena, asialle vain tehdään jotain. Ja vasta tässä vaiheessa toimiminen tarkoittaa niitä oikeasti kalliita toimenpiteitä. Inhimillisen kärsimyksen lisäksi myös kustannukset maksimoituvat.

Edustaja Kontulahan vain ehdottaa kustannustehokasta tapaa järjestää romanien asiat ennen kuin ongelmat muuttuvat akuuteiksi. Varsinkin jos romanit vieläpä pystyvät maksamaan jotain, asuntola saattaisi olla jopa itsekannattava. Ja jos romanit ovat toistaiseksikin olleet valmiita elämään leirielämää, niin asuntolan sijaan riittävä voisi olla ihan vain leiripaikka vesipisteilla ja kuivakäymälöillä.

Itse en ole vasemmistolainen, vaan mieluumminkin konservatiivi, mutta mielestäni tervettä konservatiivista politiikkaa on tosiasioiden tunnustaminen ja realististen ratkaisujen etsiminen ongelmiin. Nykyinen asuntopolitiikka lähtee siitä, että erityisryhmiä lukuunottamatta kaikilla on vakinainen asunto ja tämän turvaa tarvittaessa asumistuki. Mitään irtolaisia ei ole eikä saa olla. Tämä on haihattelua, nykyään Suomessa on paljon ihmisiä, myös syntyperäisiä suomalaisia, joilla ei ole mahdollisuutta omaan asuntoon. Romanit ovat tästä vain ääriesimerkki. Jonkinlaisia asuntoloita todellakin tarvittaisiin. Yhteiskeittiöistä on romantiikka kaukana, se on vain edullisin mahdollinen tapa yhdessä yhteisen pesutuvan ja saniteettitilojen kanssa tarjota asukkaille minimivaatimukset täyttävää asumista.

Simon Wahlroos

Suomessa perustavanlaatuisesti masentava ongelma on tämä sosiaalidemokraatisen puolueen ja sen internationalististen hallitusyhteistyökumppanien ylläpitämä rakennusmääräyskäytäntö "paskalakeineen", jolla halutaan tyhjentää maaseudut omavaraisista ja itsenäisistä rakentajista, joita on siellä hankalampi hallita kuin kaupungissa. Siksipä tänne on vaikea tulla asettumaan muualta käsin suo, kuokka ja Jussi- periaatteella, joka on muualla normaali käytäntö uudisasukkaille. Elämäntapaintiaanit eivät näköjään maahamme saa asettua loisimaan sossutuilla eikä varsinkaan romanit, joilla ei ole siihen varaa. Mutta miksi sitten somalit saavat, vaikka turvallisiia asuinpaikkoja heillekkin löytyy lähempänä kotimaataan. Suomi on tarkoitettu luonnollisest vain rikkaille, sillä rakennusvaatimukset ovat sääolojenkin takia kalliit kustantaa. Askeettisesti voisi tosin elää mutta sitä ei tueta eikä sitä kokeakseen kukaan tänne tule kun se on helpo,paa etelän lämmössä. Siksi romanien asuttaminen on syytä ulkoistaa romaniaan jossa se tulee meille halvemmaksi kun olemme se maksaneetkin jo kertaalleen EUlle, joka on tukenut Romaniaa. Ei ole meidän syy että heidän politikkonsa vetävät ne heille tarkoitetut rahat välistä, jonka takia he tulevat tänne, jossa sosialidemokraatit orjuuttavat meidät rakentamaan talot heille ja huoltamaan ne.

"se ei ole mies eikä mikään jos ei valmistu talo omin hartiavoimin...ei sitä usko neekerikään mikä helvetin haloo siitä syntyä voi kun hankkii väärät piirustukset ja tarvikkeet" leevi and the leavings http://www.youtube.com/watch?v=zoKDCoUr0qo

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Jos muuttolintu kuolee pakkaseen, kun ei muuta takaisin etelään, niin onko se meidän ongelma?

Tomi K

Fakta on se, että mitä enemmän kerjäläisiä hyysätään täällä, sitä enemmän heitä tulee tänne ja ihmiskauppa kukoistaa.
Kerjäläiset ovat kansainvälisen ihmissalakuljetusmafian tänne tuomia.
Kerjäläiset (joista valitettavan iso osa on suoranaisia rosvoja ja varkaita), heitä ei kaivata tänne. Heitä pitää auttaa näiden kotimaissaan koulutukseen ja työllisyyteen, kerjäämisen salliminen ja hyysääminen ei nosta ketään köyhyydestä vaan pikemminkin syrjäyttää heitä entisestään. Varsinkin kun kyse on suurimmaksi osaksi ihmiskaupasta ja kerjäämiseen pakottamisesta.

Tämän olisi pitänyt olla alusta asti kaikille selvää. Miten kansanedustajat ja ministerit ovat voineet tähän asti olla täysin tietämättömiä tästä päivänselvästä tosiasiasta?

Ihmisellä, joka kerjää kadulla rahaa ruokaan, ei ole rahaa matkustaa Romaniasta Suomeen. Niinpä nämä kerjäläiset ovat mafian tänne tuomia. Mafiosot perivät näiltä kerjäläisiltä suojelurahaa. Jokainen, joka antaa rahaa näille kerjäläisille, ylläpitää mafiaa eli järjestäytynyttä rikollisuutta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Todellinen ongelma on se, että surkeimmastakin kopista saa Helsingissä maksaa 500 euroa vuokraa. Kuvio pyörii enenevässä määrin tulonsiirtojen varassa, varmaan suurin osa helsinkiläisistä on jo siirtynyt tähän kommunismiin. Kaupunkiin työn perässä muuttavalla ei ole mitään mahdollisuutta ruikuttaa itselleen pääsyä paratiisiimme.

jarno pelkonen

Ei hätää, varmasti sosiaalitoimisto maksaa senkin , kokonaan.
Onneksi nuo mustalaiset ovat sentään todellisen avun tarpeessa verrattuna Suomalaisiin rasistisiin työttömiin ja köyhiin.
Muut ekana ja sitten omat. Loppuu se RÄSSISSMI !!!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Muut ekana? Tulikohan tämä sossun tai Kelan jonosta? : D

M-T Heikka

Sanon vielä sen, että minusta on röyhkeää, että hädänalaisten ulkomalaisten kustannuksella joku tekee omaa henkilökohtaista politiikkaansa, vaikka kansanedustajana aivan hyvin tietää (ainakin tulisi tietää!) yhteiskunnan lainalaisuudet. Näille ihmisille jonkun tulisi kertoa heidän oikeutensa ja velvollisuutensa tässä maassa, eikä söpöttää korvaansa jotain sellaista, mikä on mahdotonta Suomen lakien ja EU_lakien mukaan.

Jos joku tahtoo heitä itse elättää, joku yksityinen taho, se on eri juttu. Yhteiskunta ei voi mitään tehdä, Suomen yhteiskunta. Neuvonta kuuluu poliisin toimenkuvaan. Heidät tulisi opastaa Romanian lähetystön suojiin, mistä heidät passitetaan kotimaahansa. Tai se on tietysti Romanian lähetystön asia, syöttävätkö lähetystössä vai Romaniassa. Sehän on sama asia.

Minua jotenkin hävettääkin suomalaisena naisena ja geneettisenä puolivasurina, että Suomen eduskunnassa pyöriskelee tuollaisia tyhjäntoimittajahippejä, voiko ihminen blondimpi olla! Näille vielä maksetaan liksat tuosta touhottamisestaan. Joku sanoi joskus: keskittykää olennaiseen. Ymmärrättekö edes mitä se "olennainen" kansanedustajalle on. Se on Suomen ja suomalaisten etujen ajaminen. Siitä teille maksetaan. Se on teidän työnne, kun kerran sinne olette jostain kumman syystä eksyneet. Ei kansanedustaja voi heittäytyä idiootiksi ja vajaavaltaiseksi. Tai voihan se, ei kukaan hae säilöön.

Pentti Järvi

Asioita kaukaa seurattuna ei asiaa voisi paremmin sanoa kuin Merja. Ruotsin televisio ja jopa Espanjankin televisio ovat kiinnostuneita aiheesta, jälkimmäinen siitä syystä, että nyt on romanialaisille asetettu viisumipakko maan taloudellisen tilan takia.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Pohjoisen tytär sanoi sen niin loistavasti, että Lapista kotoisin olevalla kirvesmiehellä ei ole mitään lisättävää.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tarkoittaako "vapaa liikkuvuus", että saa tulla täyteen ylöspitoon veronmaksajien kustannuksella??

jarno pelkonen

Kyllä tarkoittaa.
Anna Kontulahan eräässä haastattelussa televisiossa painotti ettei ketään saa estää tulemasta Suomeen ja tai talteenottoa viranomaisten toimesta.
Eli laittomastikin saa tulla Suomeen !

Käyttäjän akisuihkonen kuva
Aki Suihkonen

Ensimmäisenä vasemmistoliitto voisi alkaa lobbaamaan yleisen rakennusoikeuden puolesta kaava-alueiden ulkopuolelle, sekä rakennusmääräysten poistamisen puolesta.

Siten saattaisi löytyä kaupallista potentiaalia halpojen asuntojen rakentamista varten.

Seuraava askel olisi ansiotuloveron (vähittäinen) poisto. Vasemmisto on perinteisesti lobannut sen puolesta, että "köyhän=2000e/kk" ei pitäisi joutua maksamaan veroja. Tiettyyn pisteeseen saakka olen samaa mieltä, mutta heti kun nk. "rikas=3000e/kk" joutuu maksamaan verot köyhien puolesta, vasemmistolainen veropolitiikalla toteutettu egalitarismi iskee köyhään takaisin; ts. niin kauan kun "köyhä" ei osta mitään eikä kuluta mitään, veroalennus toimii hänen hyväkseen. Mutta heti kun hän joutuu ostamaan "rikkaan = 3000e/kk" tuottamaa palvelua, hänen ostovoimansa ei enää riitä mihinkään.

Tämän koko muutoksen takana olisi tietenkin vasemmistolaisuuden perusasenteiden kieltäminen: sen, että "rikkaat" tuottaessaan vaikka sitten halpoja kerrostaloasuntoja "köyhille", jotenkin riistävät heitä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Perinteinen punavihreä tapa hoitaa ongelmia on perustaa jokin yhdistys, esim. romaanien majoitusapu ry.

Sitten haetaan samanhenkisiltä haihattelijoilta valtion avustuksia "toimintamenoihin".

Loppujen lopuksi mitään merkittävää ei tapahdu, mutta veronmaksajien rahaa liikkuu "aiheen ympärillä" ja punavihreät tuntevat olonsa tärkeäksi "saadessaan auttaa" hädänalaisia.

Näitä vastaavia projekteja ja yhdistyksiä löytyy ulkoministeriön sivuilta.

Veroeurojamme haaskataan kaikenmaailman joutavuuksiin ja samalla unohdetaan ihan kotimaiset vanhukset ja nuoriso.

Mielestäni prioriteetti yksi on rakentaa järjestää omalle nuorille harrastustiloja ja huolehtia vammaisten ja vanhusten palveuista.

Prioriteetti kaksi on huolehtia yhteisillä veroeuroilla brasiliasista katulapsista (mitä ihmettä se meille kuuluu jos tavattoman rikas öljyvaltio jättää omat kansalaisensa kadulle!). Huolehtikoot venäjä ja brasilia itse katulapsistaan.

Ei tännekkään kukaan maailmanparantaja ole tullut tarjoamaan koskaan apuaan vaan olemme itse selvittäneet talvisodat, kohtuuttomat ja epäoikeudenmukaiset sotakorvaukset, jälleenrakennukset jne.

Mitä tulee romaaneihin niin ne tulee viedä romanian suurlähetystön pihaan ja antaa selkeä message, että pitää ITSE HUOLTA KANSALAISISTANNE.

Niin muutkin vastuunsa tuntevat kansat tekevät.

Matti Mottonen

Toki edullinen majoituskeskus auttaisisi.

Kuka yrittäjä pistää pystyyn? Kannattaisiko?
Saisiko se yhtään asiakasta?

Helsingin halvin on kai 23 e yö per hlö. Onlinevaraus -2.50 e Aika halpaa.
Asunnon saisi vuokrattua poliitikon suhteilla kuulemma kanssa aika halvalla.

Kontula antoi businessidean.

Anssi Luoma-aho

Kontula voisi asemansa puolesta alkaa oikeasti tekemään tämän asian ratkaisemiseksi jotain, näiden aivopierujen kirjoittamisen sijaan. Annan ihan ilmaisen vinkin...

Suomen täytyy käyttää poliittista vaikutusvaltaansa EU:ssa (mehän ollaan kuulemma siellä ihan ytimessä), jotta EU:n jäsenvaltio Romaniaa painostetaan riittävän vahvoilla keinoilla hoitamaan oman vähemmistönsä elinolot siedettävälle ja inhimilliselle tasolle. Mikäli Romania ei tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdy, tulee Romania sulkea pois EU:n toiminnasta siksi aikaa kunnes asia on hoidettu kuntoon.

Mikäli tämäkään ei auta tulee Romania potkaista pihalle koko EU:sta, johon sitä ei olisi ikinä pitänyt päästääkään sisälle. Tästäkin sotkusta saamme kiittää omaa komissaariamme Olli Rehniä.

Anssi Luoma-aho

Entinen EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn oli muuten halailemassa Turkkiakin EU:n jäseneksi. Siitä Kontula ja muut maailmanhalaajat olisivat varmasti innoissaan, saisivat nääs taas paljon uusia halailtavia halattavaksi ihan Suomeen asti. Silloin vasta oliskin fantsua olla tosi halaaja. ;)

Kaisa Jalis

En ymmärrä, miksi Suomi on näin 'ymmärtäväinen'?

Kun menin Pariisiin au pairiksi 1991, minulta otettiin hiv-koe. Suomessa ei kai tänä päivänäkään vaadita ulkomaalaisilta tai pakolaisilta hiv-testiä.

Kanadassa vaaditaan ulkomaalaisilta jotain: että ne hyödyttävät Kanadaa.

Minä en halua tänne minkään asteisia slummeja tai enempää romanityyppistä elämäntapaa, jossa ei mennä töihin. Ryöstelyä ja rosvousta on jo nyt.

Anna Kontula kannustaa kaikkia, jotka elävät yhteiskunnan ulkopuolella, jatkamaan samaan malliin: prostituoituja ja romaneja ym.

Hitsi, että voinkin olla kaikesta täysin erimieltä naisen ja feministin kanssa.

M-T Heikka

Olen kyllä ollut tietoinen, että hän on jokin seksitutkija. Tuota en ole tiennyt, että hän kannustaa prostitutioon.

Te, arvon Kontula, astutte valmiiseen tupaan. Te näette oikeudeksenne häpäistä kaikkien kunnon kansandemokraattien muiston: teillekö on suomalaista työväenperinnettä hyysätä huoria ja rikollisia? Minulla on muistoja aivan toisenlaisista vasemistolaisista kuin huorista ja pikkurikollisista. Heillä oli aivan toisenlaiset arvot. Niissä arvoissa oli keskeisenä työ, työ ja työ. Kahvitkin juotiin seisten. Ei mitään lorvailua eikä huorailua faniteltu meillä päin.

Ei ole kumma, että vasuritkin valuttautuvat Perussuomalaisiin. Siitä kun on tullut eliittirouvien pikku hobby. Punalippujen rekvisiittaan on lisätty pikantisti punaiset sukkanauhat, ja homomarssit soi. Naurattais jos ei niin halveksituttais.

Taidat olla joku soluttautunut. Voiko oikeasti ihmiset olla noin pihalla!

Kaisa Jalis

No kun rouva on itse opiskeluaikoina(?) hairahtanut prostituutioon, niin sitä pitää ymmärtää.

Täten YH-äitien ja opiskelijoiden taloudellista asemaa ei tule parantaa - vaan sallia prostituutio!

Samalla kaavalla menee kai suhtautuminen romaaneihin: heidän tulee sallia jatkaa huonoa elämäntapaa, pysyä köyhinä ja kerjäläisinä, eikä edes tule vaatia Romanian yhteiskuntaa työllistämään heitä tai suomalaisiakaan romaneja töihin, vaan heille tulee myöntää kiertolaisen elämäntapa ja varhaiseläke.

Samoin pikku-prostituoidut joutuvat varhain eläkkeelle psyykkisistä syistä - tai hiv:n kantajina heitä säälitään. Kuka tarjoaa työtä 50-v. entiselle prostituoidulle? Onko hevoshormoonit, jotka pitävät paikat edes hiukan kosteina vaihdevuosien tullessa, verovähennyskelpoisia? Tuskin kovin moni prostitoitu edes kykenee jatkamaan hommaa psyykkisistä syistä kovin kauaa. Sitten yhteiskunta maksaa terapiaa ja varhaiseläkkeen.

Prostituoidut vaativat kulkueissa, että prostituoitujen raiskauksiin puututaan paremmin, mutta eivät tajua, että koko prostituutio on naisen ja oman itsen raiskausta! He suostuvat raiskaamaan itseään.

Kaisa Jalis

Rastilan hinnasto:
- Hinta kesäkaudella (1.5. - 30.9.)

perusmaksu 13 e / vrk
henkilömaksu aikuinen 5 e / vrk
henkilömaksu lapsi (0 -15 v.) 1 e / vrk

Ei tuo minusta mahdoton ole, jos yhteen telttaan mahtuu vaikka 4-5 ihmistä. Jopa nuo hyysääjät voivat osallistua, jos eivät halua kotiinsa heitä. Siellähän voi keitellä ja paistella samaan hintaan sekä käydä suihkussa.

Kesäkausi loppuu sitten syyskuussa, jolloin voivat lähteä sukulaisiaan moikkaamaan.

Mitä jos Suomen romanit lähtisivät Lontoon keskustaan telttailemaan tai valtaamaan taloja?

Käyttäjän akisuihkonen kuva
Aki Suihkonen

Aika suolaiset katteet. Jos noilla romaneilla olisi oikeasti sen verran rahaa (210 e/kk), niin johan tuosta vuokraisi voitolla 20 neliön yksiötä kahdella armeijamallisella kerrossängyllä Helsingin keskustasta...

Kolmioon mahtuisi jo 2-3 perhettä ja voitot olisivat vielä suuremmat...

Lalli Laaksonen

Perussäännöt:

1. Suomeen saa tulla vastavuoroisesti samoin periaattein kuin tulijan maahan saa suomalainen tulla.
2. Jokainen maksaa oleskelunsa laillisesti itse.
3. Jos on turisti, niin on turisti. Sitä asiaa ei tule diletanttien viisastella, kuten en minäkään voi viisastella Intiassa, että olenko turisti vai liikemies; ja vastaava viisumi antaa minulle oikeudet ja rajoittaa muita oikeuksia. Tulijan status ei ole tulijan itse ratkaistavissa.
4. Jos kerjää, niin kerjää maassa laillisella tavalla.
5. Jos tarvitsee yhteiskunnalta asunnon ja palvelun, niin sinne vaan jonoon omien sairaiden, lasten, opiskelijoiden, vanhusten ym. perään.
6. Jos oikein tosissaan tarvitsee suojaa ym., niin korkein suojataso tilapäisesti on mallia evakot karjalasta ja miehet korsussa. Ei ole mitään perusteita antaa seikkailijoille parempia olojo kuin omalle väelle.

Heli Hämäläinen

Eihän romanileiriin sovelleta haja-asutusalueiden jätevesimääräyksiä, eihän? Eihän romanileiriin sovelleta kunnallisia liittymismaksuja?

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=3886...

http://www.hsy.fi/vesi/asiointi/maksaminenjahinnat...

Mikäli ei sovelleta, rikotaan tieten tahtoen niitä lakeja, joita Kontula on itse säätämässä Eduskunnassa.

Tiedoksi vain, että meille tuli mummonmökki, jonka sähkö- ja jätevesimääräykset maksavat reilusti yli 10000 euroa. Mukavampaa olisi kun saisi lorottaa putkesta suoraan pellolle. Tässä tapauksessa on jo valmiit sakokaivot.

Miksen voisi vain leiriytyä mökkiin kesäksi? Miksi Eduskunta sortaa elämäntapaani?

Erkki Häkkinen

..........ja taas meni monia ääniä Persujen säkkiin......tätäkö Kontula ja kumpanit haluavat?

JMT TMJ

Anna Kontula: "Tilannetta auttaisi huokea majoituskeskus, jossa voisi viipyä muutaman kuukauden kerrallaan". Jos Anna haluaa tarjota huokeaa ja julkisenvallan ylläpitämää majoituskeskusta, niin ensimmäisenä tulee mielleen Vasemmistoliiton puoluetoimisto. Jos tilat ei riitä, niin seuraavana voisi tarjota Vihreiden puoluetoimistota majoitusta.

Heli Hämäläinen

Mikäli toimistoon majoitetaan ihmisiä, pitää näissä tiloissa olla palovaroittimet määräysten mukaisia. Tämänhän vuoksi on katsottu, ettei helsinkiläisissä kouluissa tarvita palovaroittimia, koska niissä ei majoituta.

Kaisa Jalis

Eiköhän kansanedustaja Kontulan palkalla pari kesää romanileirejä Rastilassa ylläpidetä!

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Anssi Joutsenlahti luovuttaa palkkansa kahden hoitotyöntekijän palkkaamiseen.

Pertti Saaristo

Profiilisi mukaan ”Niin tutkijana kuin poliitikkona
minulle on tärkeää ottaa asioista selvää”.
Nyt kyllä on lainsäädäntöön tutustumien jäänyt olemattomaksi, kun väität, että ”Suomessa jokamiehenoikeudet takaavat laajat oikeudet parin päivän leiriytymiseen, mutta sitten on taas lähdettävä liikkeelle”.

Alla oikea tutkinta seuraavaksi kerraksi:

Jokamiehenoikeudet:

• ”Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen Suomessa oleskelevan mahdollisuutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija.
• Jokamiehenoikeuksista nauttimiseen ei tarvita maanomistajan lupaa eikä siitä tarvitse maksaa. Jokamiehenoikeutta käyttämällä ei kuitenkaan saa aiheuttaa haittaa tai häiriötä.
• Jokamiehenoikeudet ovat yleisesti hyväksytty maan tapa, ja ne perustuvat eri lakeihin. Jokamiehenoikeudet koskevat myös ulkomaalaisia”.

Saat:

• ” liikkua jalan, hiihtäen tai pyöräillen luonnossa muualla kuin pihamaalla sekä muilla kuin sellaisilla pelloilla, niityillä tai istutuksilla, jotka voivat vahingoittua kulkemisesta;
• oleskella tilapäisesti alueilla, missä liikkuminenkin on sallittua - voit esimerkiksi telttailla suhteellisen vapaasti, kunhan pidät huolen riittävästä etäisyydestä asumuksiin;
• poimia luonnonmarjoja, sieniä ja kukkia;
• onkia ja pilkkiä sekä
• veneillä, uida ja peseytyä vesistössä sekä kulkea jäällä

Et saa:

• aiheuttaa häiriötä tai haittaa toisille;
• häiritä tai vahingoittaa lintujen pesiä ja poikasia
• häiritä poroja ja riistaeläimiä;
• kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita, ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta, varpuja, sammalta tms. toisen maalta;
• tehdä avotulta toisen maalle ilman pakottavaa tarvetta;
• häiritä kotirauhaa esimerkiksi leiriytymällä liian lähelle asumuksia tai meluamalla;
• roskata ympäristöä;
• ajaa moottoriajoneuvolla maastossa ilman maanomistajan lupaa ja
• kalastaa ja metsästää ilman asianomaisia lupia”.

Lisätietoja

Ympäristöneuvos Pekka Tuunanen, ympäristöministeriö,
puh. 0400 143 934, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Katso: www.ymparisto.fi/jokamiehenoikeudet

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kontula: no, mikset osta sellaista koulua tai majoitusrakennusta ja tarjoa sitä ihmisille majoitustilaksi? Miksi jonkun muun pitää hoitaa asia?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minun on ihan uteliaisuuttani kysyttävä, että moniko siellä paikalla olleista myötäelijistä tarjosi yösijaa omasta kodistaan noille asunnottomille vapaan matkustusoikeuden omaaville ystävilleen?

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Ilmainen majoitus auttaisi vielä enemmän???. :O

Don Carlos

Kun he eivät ole pakolaisia sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan turisteja, heihin noudatetaan samanlaisia sääntöjä kuin muihinkin turisteihin.

Helsingin kaupunki tai Suomen valtio ei ole millään lailla velvollisia huolehtimaan heidän hyvinvoinnistaan.

Kun Kontula sanoi muutaman päivän leiriytymisestä, miten voidaan tulkita Kalasataman leiri. Maa on kaupungin maata, ja siellä piti alkaa rakennustyöt jo viime syksynä.

Keiju Oksanen sanoi eilen, että piti lähteä 15 minuutin varoitusajalla. Sekin oli pelkkää valhetta, kun vuokrasopimus oli päättynyt jo kesällä. Maanantaina poliisi oli käynyt ilmoittamassa, että työt alkavat tiistaina.

Miten häätö on tullut yllätyksenä?

Minun vanhemmat joutuivat lähtemään toisen ja viimeisen kerran noin puolen tunnin varoitusajalla omasta kodistaan, tykkitulen alla, ku7n ryssä hyökkäsi. Ei siinä äiti ehtinyt montaa riepua ottaa lapsien lisäksi mukaansa.

Yllätyksenä tuli mutta vähän eri syystä;=J

Timi Gröhn

"Tekojensa motiiviksi anarkistit ilmoittavat solidaarisuuden "Sosiaalikeskus Sataman tovereita" ja Helsingin romanisiirtolaisia kohtaan."
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/helsingin-pommin...

Ryhmä asentaa mm. pommin osoittaakseen tukeaan Romanian romaneja kohtaan. Voiko siis kaikki olla kohdallaan?

Suomen keväinen asuntomurtosarja selvitetty:
http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/08/etela-suomen...

Katon kautta tehty Prisma-ryöstö selvisi:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011040713507801_u...

Eivät kaikki ihmiset ole rikollisia, mutta kaikki ei myöskään ole niin kuin annetaan "ymmärtää".

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vapaa liikkuvuus? Tarkoittaako se vapaata leiriytymistä Kontulan talon pihalle?

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Tänään poliisi tarkasti 550 ulkomaisen rakennustyöläisen paperit ja sadalla ne eivät olleet kunnossa. Verottomina tekevät hommia. Nyt Kontula haluaa järjestää ulkomaiselle halpatyövoimalle jo veronmaksajien tukemia lähes ilmaisia majoitustiloja.

Tätä ei voi enää laskeaa koko ikänsä julkisella sektorilla työskennelleen naisen typeryyden piikkiin, vaan kuvastaa hyvin harkiten omaksuttua linjaa.

Tulevaisuudessa äänestän sellaista puoluetta, joka lupaa leikata rajusti julkista sektoria. Olin tänäänkin pitkän työpäivän kirvesmiehenä 100 miehen rakennustyömalla, missä jo yli puolet on ulkomaalaisia verovapaita. Naapurityömaalla jo pääurakoitsijakin on virolainen yritys.

Tomi K

0 pistettä

http://imgur.com/a/O516r
Kuvia Kalasataman leirintäalueesta 25.6.2011.
Tässä lisää kuvia:
Kymen Sanomat 12.6.2011 romanikerjäläiset:
romanileiri, teksti 1:

http://www.aijaa.com/v.php?i=006918232390.jpg

...romanileiri, teksti 2:
http://www.aijaa.com/v.php?i=005268232386.jpg
romanileiri ja Olli Kekkosen leiri
http://www.aijaa.com/v.php?i=008578232387.jpg
romanileiri iso kuva, 2:
http://www.aijaa.com/v.php?i=004668232388.jpg
romanileiri iso kuva, 1:
http://www.aijaa.com/v.php?i=000618232389.jpg

Mistäköhän nuo pyörät ovat tuonne ilmestyneet, miksei kukaan ole puuttuneet siihen, että ne on hyvin todennäköisesti varastettu suomalaisilta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Rasistinen ehdotus. Etnisen taustan mukaan järjestetään ihmisille huonommat asumismahdollisuudet, kuin muille asunnontarvitsijoille.

Jos asumispalveluja tarjotaan, niin kaikille ihmisille etnisestä taustasta riippumatta tulee järjestää samantasoinen ja samanlainen asuminen.

Ei mitään "toisen luokan" asumispalveluja romaneille.

Kansanedustaja on asemassa, jossa hänen tulee aina huolellisesti tarkistaa, ovatko hänen esittämänsä ajatukset rasistisia vai eivät.

Lalli Laaksonen

Juuri niin. Suomalaisten alin asumistaso oli Karjalan evakoilla sekä sissisotilailla. Rauhan aikana sotilaat ovat kuukausitolkulla kasarmitasolla ja teltoissa. Siinä on korkein taso, joka annetaan niille, jotka eivät itse maksa asumistaan, ja heillekin vain, kun erikseen todetaan niin olevan välttämätöntä.

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

jelp mig huusi hän, onneksi vaalisalaisuus ei sido pirkanmaalaista äänestäjää. (Meille miehen mukaan mahtuisi korkeintaan yksi romani mikäli se tekee pihatyöt ruokapalkalla ruokavalio sisältää tähänaikaan vuodesta runsaasti sientä sekä puolukkaa.) Emme omista autoa joten hattulaan asti on joko käveltävä tai osittain pääsee junalla kulkemaan, joku lapsista voidaan lähettää asemalle vastaan ne kun sais taitaa elekieltä enempi. Kuinka kansanedustaja Kontula ajatteli tämänlaisen avustamisen sujuvan kun lumet ovat sulaneet? Tarkoitan että vierailustahan tässä olisi kysymys, eräänlaisesta kirkkoonkuulumattomien kansalaisten kehitysavun annosta.

Kauko Aatos

Oletettavasti "huokeaan majoituskeskukseen" tulee myös suuret varastetun tavaran säilytystilat.

Herää kysymys, miksi yhteiskunta ylipäätänsä kuuntelee tällaisia vapaa katto, vapaa liikkuvuus, äly vapaa - ry:itä. Vahingonkorvaus sotketuista paikoista ja syyte varastetun tavaran kätkemisestä niskaan, kuten oikeusvaltiossa pitääkin. Suomen ongelma ei ole maahanmuutto, romanikerjäläiset vaan kotimaiset latvalahot. Heidän horinoistaan ei pitäisi välittää hevonpeetä. Toisaalta itsekin juuri syyllistyin siihen.

Käyttäjän tuulipuku kuva
Petri Hurme

Nyt kyllä ihan tulisi pikaisesti järjestää tämäkin asia kuntoon. Ehdotan kaupallistamista. Viikonloppuisin voisi järjestää esim bumfight-turnauksia. Voittaja voisi päästä hyville palkinnoille. Majapaikkoja, elinkeinoja, viihdettä. Kaikki hyötyisivät!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Onpa Anna Kontulaa nyt vedetty ns kölin ali ja ei syyttä. Hänen kirjoituksensa ovat jostain, jota en kehtaa lausua.

Ikävä kyllä meillä Suomessa on näitä idiootteja ja hölmöjä. jotka ovat valiita heittämään verorahohoja omien tarkoitusperiensä hyväksi. Tosin vihreät Anna Kontulan tyyliin eivät ole koskaan kertoneet, mistä nuo verorahat oikein tulevat.

Anna Kontula ei katso arvolleen sopivan vastata tähän ketjuun. Niin on aika turhaa kirjoittaa yhtään mitään. Onhan Annna Kontula saanut kirjoitustaan peräti Hesariin, kuten olij tarkoituskin.

Toimituksen poiminnat