annakontula

Piikkilanka ja passintarkastus – suomalaisen työn puolesta

On tärkeää löytää Suomen työttömille töitä. Vielä tärkeämpää on, että niistä maksetaan suomalaisten työehtosopimusten mukaista palkkaa. Pelkään, että Suomeen suuntautuva siirtolaisuus voi entisestään horjuttaa kumpaakin tavoitetta. On jo viitteitä siitä, että varsinkin väliaikaisesti Suomeen tulevia siirtotyöläisiä käytetään kotimaisen työvoiman neuvotteluaseman heikentämiseen.

Tästä kehityksestä säikähtäneenä monet ammattiyhdistystoverini ovat vaatineet työperäisen maahanmuuton vaikeuttamista. Heidän mielestään EU-alueen ulkopuolelta tuleville saa antaa oleskeluluvan vain, jos työpaikka on etukäteen varma eikä työlle löydy tekijää lähempää. Rajavartioiden ja ulkomaalaisviranomaisten ykköstehtävänä on puolustaa niukkoja työpaikkoja. He syyttävät osittain aivan oikeutetusti porvarihallitusta siitä, että se yrittää työperäisen maahanmuuton vapauttamisella pudottaa työn hintaa niin alas, ettei niillä palkoilla voi enää Suomessa elääkään.

Se kun ei vaan ole niin yksinkertaista.

Ensinnäkin, ihmisten liikkumista on todella vaikea estää. Euroopan tiukan ulkorajapolitiikan seurauksena miljoonat ihmiset ovat uineet, meloneet, kävelleet tai ryömineet rajojen yli laittomasti. Jos hukkumisvaara Gibraltarilla tai Iranin vuoristoja hallinnoivat sissijoukot eivät tätä virtaa pysäytä, miten sen aikovat tehdä Imatran työvoimaviranomaiset?

Toiseksi, myös EU:n sisällä maiden väliset tuloerot ovat niin suuria, ettei palkkakilpailulta suojauduta ulkorajoja varustamalla. Jos työehtojen polkemista katsotaan Suomen alueella läpi sormien (kuten viime vuosina on tapahtunut), halpatyöntekijöitä löytyy satatuhatmäärin myös EU-alueelta.

Vaatimus kotimaisen työvoiman suojelusta rajavartijoilla on siis auttamatta myöhässä. Viimeinen junavuoro ohitti Suomen silloin, kun eduskunta päätti liittää meidät Euroopan unioniin. Sen jälkeen rajojen sulkeminen on pelannut pikemminkin työnantajapuolen pussiin, sillä niin halpaa ja nöyrää työvoimaa ei olekaan kuin paperittomat siirtolaiset: he eivät kitise ylitöistä tai vaadi työsuojelua, sillä viranomaisiin vetoaminen vain johtaisi karkotukseen.

Lisäksi pelko työpaikkakilpailusta perustuu oletukseen, että työmarkkinoilla olisi jokin standardi määrä työtä, väestön koosta riippumatta. Näinhän ei tietenkään ole, vaan siirtolaisuus väistämättä muokkaa ja laajentaa työmarkkinoita, ainakin pitemmällä aikavälillä.

Suomalaisen työn ehtoja ei turvatakaan rajakontrollilla vaan huolehtimalla olemassa olevien työsuhteiden ehdoista. Paperittomien siirtolaisten muita EU-maita vähäisempi määrä Suomessa selittyy sillä, että aivan viime vuosiin asti on suomalaisille työmarkkinoille ollut tyypillistä (verrattain) vahva lain kunnioitus ja korkea järjestäytymisaste. Nyt harmaan talouden laajentuminen johtaa kohti työelämää, jossa vain vahvimmat voittavat eikä solidaarisuudelle ole tilaa.

Suomalaista työtä puolustetaan sisämaassa, kaikilla niillä suomalaisten ja ulkomaalaisten arkisilla työpaikoilla, joilla asialliset työehdot ovat uhattuna. Jos siellä voitetaan, ei epäreilua kilpailua synny eikä suomalaistenkaan tarvitse murehtia työpaikkojaan – paitsi tietysti rajavartijoiden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

frank (nimimerkki)

Suomen valtion AINOA olemassaolon oikeutus on Suomen kansalaisten etujen ajaminen. Jos löyhäkätinen ulkomaalaispolitiikka on kansalaisten etujen vastaista, on sitä muutettava. Ei se sen vaikemapaa ole.
Mallia voi ottaa vaikkapa Australiasta ja Kanadasta. Töihin saa tulla sillä edellytyksellä ko. paikkaan ei paikallista löydy.

Ilkka Järvelä

"Suomalaista työtä puolustetaan sisämaassa, kaikilla niillä suomalaisten ja ulkomaalaisten arkisilla työpaikoilla, joilla asialliset työehdot ovat uhattuna."

Jos en ihan väärin muista niin ennen edellisiä eduskuntavaaleja (2007) Anna Kontula esitti väitteen siitä että Suomi voisi vastaanottaa vuosittain joko 40.000 tai 80.000 maahanmuuttajaa. Nyt en muista kumpi luku oli. Kerrotko Anna kumpi luku se oli vai muistanko ihan väärin? Ehket puhunutkaan mistään tuollaisesta?

Anna Kontula (nimimerkki)

Ilkka,

viittaat varmaan Sitran alaisen työryhmän raporttiin, jossa olin mukana vuonna 2003 (= toissa eduskuntavaalien jälkeen) ja joka ehdotti muun muassa 50 000 maahanmuuttajan ottamista Suomeen vuosittain työvoimapulan estämiseksi.

Ryhmän muodosti yli 20 eri alojen ja puolueiden nuorta toimijaa. Siten yhteistä ohjelmaa oli vaikea kirjoittaa. Kaikki tekivät joitakin kompromisseja.

Itse en kannata jonkin tietyn "maahanmuuttajakiintiön" määrittelyä, koska se on byrokraattinen ja yksipuolinen tapa ajatella siirtolaisuutta. Minusta siirtolaisuuden tulisi tapahtua olosuhteissa, joissa se palvelee lähinnä tavallisten ihmisten tarpeita järjestää elämäänsä - ei viranomaisten tai elinkeinoelämän intressejä. Valtioiden tehtäväksi jäisi turvata ihmisoikeuksien ja tasavertaisuuden toteutuminen.

En siis ole sitä mieltä, että Suomen pitäisi "ottaa" vuosittain 50000 maahanmuuttajaa. Mutta jos tänne se verran ihmisiä haluaa tulla, toivotan heidät tervetulleeksi ja näen siirtymään liittyvät haasteet lähinnä järjestelykysymyksinä.

Ilkka Järvelä

Anna,
kiitos vastauksesta. Tollaisia juttuja esiintyy netissä, ihmiset muistaa niitä hämärästi ja vuosien kuluttua muistellaan osin oikein, osin väärin.
Nyt tiedän miten asian laita on ja voin osaltani korjata myös virheellisiä käityksiä, sikälimikäli sellaisia kuulen.

Kiitos vastauksesta ja hyvää joulua sinulle. Eikös olekin mukavaa että on lunta? Vaikka siitä on myös harmia liikenteessä jne, nämä pari lumista talvea on olleet aika kivoja verrattuna siihen että tätä ennen oli monia tosivähälumisia vuosia putkeen. Tuolloin valkoiseksi jouluksi piti laskea sekin jos aattoaamuna satoi räntää. :P

Erkki-Petteri (nimimerkki)

Anna Kontula kirjoitti :
Itse en kannata jonkin tietyn "maahanmuuttajakiintiön" määrittelyä, koska se on byrokraattinen ja yksipuolinen tapa ajatella siirtolaisuutta.
_________________

Eikä se ole edes mahdollinen tapa toimia! Elämme EU:ssa, jossa työstäkilpailu on koko unionitasolla vapaata. Sitä sen pitääkin olla. Työstä kilpaillaan henkilökohtaisella tasolla, jossa PALKKAKILPAILU on yksi mutta ei suinkaan kaiken ratkaiseva tekijä.

Tästä se poliitikkojen kasaaman Lissabonin sopimuksen "hyväätekevä vaikutus" sikiää. Uskokoon ken tahtoo poliitikkojen lupauksiin, mutta näin on "pelisäännöt" viritetty. Tämä ei silti tarkoita muuta kuin puolikilpailtua työmarkkinaa. Aito, täysi ja selväpiirteinen kilpailuasetelma vallitsee vain Anna-Leena Niemisen lanseeraamassa ajatuksessa.

***

Anna Kontula kirjoitti :
Minusta siirtolaisuuden tulisi tapahtua olosuhteissa, joissa se palvelee lähinnä tavallisten ihmisten tarpeita järjestää elämäänsä - ei viranomaisten tai elinkeinoelämän intressejä.
_________________

Minä en sellaista poliitikkoa äänestä, joka on täynnä toiveajattelua. Sinun sopii selvittää kuinka tuohon tavoitteeseen voidaan päästä REALISTISESTI. Kun katsot millä tavoin on tämän maan lainsäädäntö ja EU-sitoumukset hoidettu voit jo myöntää, ettei toiveajattelusi kanna mihinkään!

***

Anna Kontula kirjoitti :
Valtioiden tehtäväksi jäisi turvata ihmisoikeuksien ja tasavertaisuuden toteutuminen.
_________________

JÄISI? Sehän jo ON sitä!

Tämän Suomen tasavallan PITÄISI myös huolehtia siitä, että tällä valtioalueella ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus yksilöiden (EU-kansalaisten!) välillä todella toteutuu.

Tosiasia on, että tämä valtionhallinto luistaa velvotteistaan ja vastuistaan yhä pahemmin. Ei ole temppu eikä mikään osoittaa tämän valtionhallinnon vilpistelystä ja suoranaisesta petturuudesta johtuvia epäkohtia.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

No minimipalkka työehtosopimuslakiin niin loppuu tuo ininä "työehtojen polkemisesta".

Kuka sitä vastustaa?

Vieras (nimimerkki)
Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Mitä eduskunta päättää!

Jari Leino

Lähdet siitä erheellisestä oletuksesta, että siirtolaiset olisivat tulossa Suomeen ensisijaisesti tekemään työtä. Tämähän ei pidä paikkaansa, koska sosiaaliturva takaa siirtolaisille (varsinkin perheellisille) paljon paremman elintason kuin työnteko minimipalkalla.

Siksi ehdottamasi yhdistelmä "vapaa liikkuvuus" + "työehtojen tiukka noudattaminen" ei toimi. Jos vapaa liikkuvuus on tärkeintä, sosiaaliturvajärjestelmä on ajettava alas. No, isot siirtolaisvirrat romahduttavat sen joka tapauksessa.

Sellaista Suomeako sinä haluat?

Touko Apajalahti

Mihin perustat väitteesi, että siirtolaiset olisivat tulossa Suomeen ensisijaisesti sosiaaliturvan perässä? Ainakaan tilastot oleskelulupien myöntämisperusteista eivät tue tätä.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?article=3124

Tilastosta käy ilmi, että v2009 peräti 6 Somalialaista oli työn perässä.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kontula: "Se kun ei vaan ole niin yksinkertaista."

SE VAAN ON HYVIN YKSINKERTAISTA, LOPETETAAN RIKOLLISUUTTA SUOSIVA SCHENGE-SOPIMUS!

Ratkaisu on aivan helppo. Suomen irtautuminen Schengen-sopimuksesta ja rajavalvontatoiminnan aloittaminen.

Ihmisten LAILLISTA liikkumista EI Schengen-sopimuksen lopetus estä. Se estää rikollinen ja talousrikolliseen ihmiskuljetukseen liittyvän rajanylityksen YHDEKSÄSSÄ tapauksessa KYMMENESTÄ! Kaikki joilla on matkustusasiakirjat kunnossa saavat matkustaa VAPAASTI RAJAMUODOLLISUUKSIEN JÄLKEEN.

On kansakunnan kustannuskehityksen kannalta aivan eri asia pohtia 1000 laittoman rajanylityksen muodostamia kustannuksia kuin 100:n. Tietysti taikaseinärahalla ja eksoottisissa maissa ravannut akateeminen pummi ei välitä paskaakaan siitä riittääkö suomessa rahat edes perusterveydenhoitoon, kunhan itse pääsee omalle lomalle timbuktuun tai vaikka bhutaniin. Tavallinen perheenisä olisi tyytyväinen jos saisi lapset edes suomenkieliselle lääkärille. Malmin sairaala on sellainen helvetin esikartano että sinne ei henno jättää edes vainajaa.

Se on tietysti vaikeaa eliitin oman pikku puudelin ymmärtää tavallisen ihmisen elämää, kustannuksia ja ongelmia mitä maahanmuutto tuo mukanaan. Kuten terveyskeskuksissa aikaansa viettävät etno-yhteisöt.

Toimiva rajavalvonta ei millään lailla estä suomalaista matkustajaa vaan hoitaa asiansa asiallisesti ja tehokkaasti. Se estää rikolliset, epärehelliset ja asiattomat kulkijat ja varmistaa sen että maan rajojen yli ei synny yhteiskunnan kannalta tuhoisia tavara- ja ihmisvirtoja. Samalla se työllistää monta nuorta tärkeään ja mielekkääseen työhön hyvinvoinnin ja kaikkien ihmisten tasa-arvoisen yhteiskunnan puolustamiseen.

Siksi vasemmistolainen hörhö vastustaa sitä.

Anna-Leena Nieminen

Tai näin:

Tehokas ja radikaali ratkaisu Suomen pelastukseksi olisi minarkia eli yövartijavaltiomalli:

*joka ainoastaan suojelee yksilönvapautta eli fyysistä itsemääräämisoikeutta ja yksityistä omistusoikeutta henki-, vapaudenriisto-, väkivalta- ja omaisuusrikoksilta ja muiden valtioiden hyökkäyksiltä. Yövartijavaltiossa on toteutettuna ainoastaan väkivaltakoneisto eli poliisi, oikeuslaitos, vankilat ja armeija. Yövartijavaltio ei tarjoa kansalaisilleen muita palveluja kuin nämä oikeudelliset ja järjestyspalvelut, joilla valvotaan valtion sisäisten lakien toteutumista ja suojellaan valtiota.

Minarkian rahoitus -artikkelin mukaan minarkian suuruusluokka on 2-3% bkt:sta joka suunnilleen vastaa yövartijavaltioon kuuluvien tehtävien tämänhetkisiä määrärahoja. Ja tämä yövartijavaltion menoihin tarvittava summa voidaan kerätä esimerkiksi pelkillä polttoaineveroilla ja/tai jokaiselta kansalaiselta samansuuruisena (tulojen suuruudesta riippumatta) perittävällä kansalaisuusmaksuna (esim. 50 euroa/kk per lärvi).

*Olemme laskeneet Paholaisen Casinossa että meitä kaikkia kohtaa 120 € TASAELÄKE. Voisikohan se samalla olla PERUSTULO. Miksi? Siksi koska PERUSTULO tulee väistämättä eteen kun ja jos Suomi siirtyy IMF n määräyksestä YÖVARTIJAVALTIOKSI!

*Verotuksen tavoite voisi siirtymäaikana olla 20% ja Pääoma – Yritysverotus Max 8%. – Pelkästään byrokratian puolittaminen eli 350 000 takahuoneiden verosyöttiläiden saneeraus toisi yli 20 miljardin vuosisäästön.

Verotuksen siis tuntuvasti keventyessä ja byrokratian vähentyessä yritysten toiminta tehostuisi ja tervehtyisi. Ja koska vähimmäispalkkalakia ei olisi ja työmarkkinajärjestöille ei annettaisi oikeutta solmia yleissitovia työehtosopimuksia työllistyminen tästäkin syystä paranisi ja siitä tulisi kannattavampaa mitä se nykyisin on. Kansalaisten vapaus myös lisääntyisi, koska virkamiehet eivät enää päättäisi pakkokeinoin kansalaisten elämästä.

Yövartijavaltio onkin tasa-arvoisempi kuin hyvinvointivaltio jossa valta on keskitetty poliitikoille, virkamiehille ja heidän suosimilleen eturyhmille:

*Hyvinvointivaltio on siitä osuva termi, koska sen osat paljastavat koko homman jujun: hyvinvoiva, valtio. Vaikka lakeja harvemmin tietoisesti suunnitellaan kansan pahoinvoinnin edistämiseksi, byrokraattinen koneisto onnistuu nopeasti minimoimaan kansalle suunnatut edut ja maksimoimaan sille langetetut kustannukset. Esimerkiksi julkinen koulutus kivikautisuuksineen, julkinen terveydenhuolto leikkausjonoineen, sosiaalihuolto päihdeongelmineen ja maahanmuutto rikollisuuksineen ovat valtiolle unelmaprojekteja, koska niihin voidaan kaataa loputon määrä rahaa vuosi toisensa jälkeen joista byrokraatit onnistuvat käärimään noin 70 % taskuihinsa. Julkisissa projekteissa tärkeintä valtion kannalta on niiden epäonnistuminen, koska onnistunut projekti voidaan (yleensä) viedä päätökseen eli lakkauttaa

Anna-Leena

http://annaleena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52083-su...

*lainaukset Wikipedia, VeliSynkkä/Paholaisen Casino ja Viidakkomiehen seikkailut -blogi/Vaaleanpunainen elefantti

Ja yövartijavaltio ei tietenkään mihinkään EU:hun kuulu...

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Täytyy sanoa etten ole ajatellut tuollaista mallia ja sen mahdollisuuksia.

VeliSynkkä (nimimerkki)

ANNA !

1. Miksi Valtio joutuu ottamaan syömävelkaa 10 MRD per vuosi ?

2. Miksi meillä 700 000 VIRKAMIESTÄ ?
- Valtio 140 000 TILASTOKESKUS
- Kunnat 450 000 TILASTOKESKUS
- Korporaatiot + 100 000 kpl TILASTOKESKUS

3. Miksi meillä on on ollut ja on SOSIAALIFASTINEN pakkovaltakoneisto ?

4. Miksi Valtio vie Sinunkin työnantajan maksamasta kokonais - palkkasummasta lähes 70% veroina, työnantajamaksuina ja veronluonteisina maksuina ?

" LOHDUTUSTA " !

Uskoakseni meihin kaikkiin iskee kohta Jumalan Vasara jonka nimi on 20 / 80 yhteiskunta !
- 20 % on symbolianalyytikkoja ja automaatioteknikkojakin.
- 80 % on kestoloisijoita .

VeliSynkkä
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/eunrahoituskriisi/

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Yhteiskunta jossa on 80% kestoloisia ei ole käytännöllisesti katsottuna mahdollinen ilman mielipuolisen kattavaa huumeiden ja rauhoittavien lääkkeiden jakelujärjestelmää.

Todennäköisempää on että 1/4 joudutaan palkkaamaan valvomaan 3/4 aa. Ja 1/4 joudutaan erilaisin tekosyin laittamaan vankilaan että näille valvojille olisi jotain tekemistä. Ja se loppu 50% jotka eivät ole joko vankilassa tai vartioina, ovat huume- tai viihdetokkurassa.

VeliSynkkä (nimimerkki)

KIITOS HYVÄSTÄ KESKUSTELUTOVERUUDESTA !

- Ensinnäkin meilä on jo käytännössä 30 % työttömyysaste! ?
Siinämielessä joku 50 % lisäys työttömyysasteeseen tyypillisessä Kansandemokratiassa, ossa on siis julkisektorin n. 60 % osuus BKT sta , kuten meillä, ei olisi temppu eikä mikään.
- Todennäköisintä on, että jätkät alkaa dokaan itteään hengiltä kotipolttoisella !
- Ämmät kyllä pärjää aina kälättämällä, pesemällä pyykkiä, hoitamalla kakaroita ja tekemällä turnipsi hilloketta ! JEP

Tämä siis meitä joka tapauksessa kohta, kiitos tarjahalosen ja muidenkin sosiaalifasistien !

VS

SyliVenkkä (nimimerkki)

SOSIAALIFAUSTINEN pakkovaltakoneisto?

Jukka-Pekka Vasara

uusi vasemmisto, siis nämä kontulat ja kiljuset tuhoavat Suomen julkiset palvelut ja mahdollisuuden sosiaalisiin tulonsiirtoihin yhdessä kokoomuksen ja kepun kanssa ottamalla tänne valtavasti 3. maailman ylijäämäväestöä syrjäytymään :)

Kylä köyhän kannattaa siis äänestellä juuri näitä ..

juri g.

Vaikken olekaan Lotto-Jorma, niin mualimalla matkustellessani olen havainnut ettei mm. Japaniin, Kiinan ja Yhdysvaltoihin pääse ilman passintarkistusta. Jos työpäikkaa ei ole olemassa, on oltava varat ainakin 3-6 kk:n itsensä elättämistä varten. Suomi ja muut Euroopan valtiot voivat halutessaan palauttaa rajavalvonnan ja niin tuleekin tapahtumaan talousromahduksen jälkeen.

Työvoimapulaa ei ole eikä tule. Luovutaan vain julkisen sektorin ylipitkistä vuosilomista ja aiheettomista sairauslomista.

Vieras (nimimerkki)

Näin korkeasti koulutettuna huudan että juuri näin.

Uussuomalaiset tekevät, tai ainakin murentavat AYliikkeen ja siten suomalaiset myös, leikkaavat nurmikon, hoitavat lapset, rakentavat mökin, ajavat taksin pilkkahinnalla.

Ryskähommiin tulijoita riittää, mutta korkeastikoulutetut ja työhaluiset eivät edes harkitse kylmää ja kallista periferiaattia.

Yki (nimimerkki)

"Mutta jos tänne se verran (50 000/vuosi ihmisiä haluaa tulla, toivotan heidät tervetulleeksi ja näen siirtymään liittyvät haasteet lähinnä järjestelykysymyksinä."

Mitähän ovat nämä haastavat järjestelykysymykset? Ensinnäkin, halua tulla varmasti olisi - suomalainen sosiaaliturva tarjoaa merkittävästi korkeamman elintason kuin 3:lla miljardilla ihmisellä tällä hetkellä.

Miten jo murto-osalla tästä määrästä on "haasteisiin" pystytty vastaamaan, näkyy varsin hyvin jo tällä hetkellä määrätyistä lähiöistä. Ruusutarhan tie on meidänkin tiemme - jo nyt. Vastikkeettoman täysylöspidon tarjoamien taustoiltaan ja motiiveiltaan tuikituntemattomille ihmisille on täysin järjetöntä sekä itseämme että näitä ihmisiä kohtaan. Tuhoamme oman ympäristömme, mahdollisuuden auttaa huono-osaisia sekä syrjäytämme nämä "maahanmuuttajat" sos.turvasyleilyllä. Lisäksi tuollaisen 50 000 asuttamiseen menisi leijonanosa suomen vuotuisesta asuntotuotannosta. Kuten itsekin toteat, suomenkin työttömille, jopa hyvin koulutetuille on vaikea löytää töitä. Entä luku-, kirjoitus-, kieli-, ammatti- ja kulttuuritaidottomille. Suomessa ei yksinkertaisesti ole minkäälaisia työmarkkinointa tällaisille henkilöille, joten ainoaksi uravaihtoehdoksi jää kela. Ja tämä on sitten vasemmiston toive ja tervetuloa!

2003 raportin kirjoittamisen aikana oli vahva usko työvoimapulaan ja sen kaikkivoipaisuuteen työllistäjänä. Mikään ei osunut kohdalleen tässä raportissa nyt tarkasteltuna. Olisikohan joskus syytä päivittää käsityksiään todellisuutta vastaaviksi? Vuosituhannen alkuvuosina luulin, että työvoimapula tulee varmasti - nyt tiedän varmasti, että se oli pelkkä luulo.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Hyvä Yki !

Pakko kysyä !

ONKO ANNA KORKEASTIKOULUTETTU ILLUUSIOÄÄLIÖ ?

VS

VeliSynkkä (nimimerkki)

Kirjoitin äsken Analle muttta sopii tännekin !

Ana !

Kiitos vaan TOIVOTUKSISTA mutta et Sinä sillä selviä ! Koen että aina kun puhut, siellä vilahtaa ainakin minulle lipova POLIITIKON KÄÄRMEEN KIELI !

Toivot vähemmän synkkyyttä kaikille !

Suomesta on taas tulossa Euroopan henkinen ja taloudellinen peräsuoli, joka koskettaa meitä kaikkia kuin isot palohaavat iholla !

Ja syynä tähän on vihervasemmisto eli sosiaalifasit; SAK, SDP, Vihreät !

SINÄ ja kaltaisesi olette kultturimme ja kaiken siis KAIKEN meille arvokkaan tuhoajia ! MIKSI ?

MIKÄ TEITÄ OIKEIN RIIVAA ?

VS

Ja vastaa minulle kahten kysymyksen, jos pysyty!
- Miksi teollisuus on muuttanut ja muuttaa pois Suomesta ?
- Miksi joudumme ottammaan joka vuosi yli 10 MRD syömävelkaa ?
( Miksi meillä on jo lähes 100 MRD velkatakka )

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Paleface laulaa aivan sontaa ja suggeroi suomalaisten päähän, että
"Helsingissä hyvinvointiyhteiskuntaa luodaan
Tallinnasta julkisivuduunarit ne tuodaan
hurahae mistä halvimmalla saadaan!"

EI PIDÄ PAIKKAANSA. Ei ole halpatyövoimaa vaan siirtotyövoimaa ja EU:n vapaata työvoimanliikkuvutta. Palkat maksetaan TESien mukaan vaikka kuinka kommunistit toista väittäisivätkin ja harmaata taloutta kehittäisivät!

Itse kommunistit ja demarit kavaltavat ay-liikkeen kassasta vaalirahat, jotka ovat käytännössä veronmaksajien rahoja, koska ne ovat verovähennyskelpoisia. Siinä vasta harmaan talouden harjoittajat!

Verottaja saisi mätkäistä näitä oikein kunnolla, kun ovatkin keränneet rahaa verovähennyskelvottomaan vaalitukeen! Sama koskee EK:ta ja muita suomalaisen työn varjolla loisivia ylätason elättejä.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kiitos valvomattoman rajaliikenteen:

Mm rakennusalalla työskentelevien siirtotyöläisten TES saattaakin olla heidän oman lähtömaansa TES. Eli suomalainen, suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen kustannustasoon perustuva TES ei ole siirtotyöläiselle mikään itsestäänselvyys. Eli henkilöt eivät tule palkallaan toimeen Suomessa, mutta ei heidän ole tarkoituskaan tulla palkallaan toimeen.

Ja sokerina pohjalla. Tämä on lain mukaista. Täysin moraalitonta ja kestämätöntä työvoimapolitiikkaa, mutta täysin lain mukaista. Eli laki ei ole itsessään mikään mittari moraalista tai yhteiskunnallisesti kestävästä kehityksestä.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kun laki on näin, niin kuinka julkeaa onkaan vasemmiston ja perussuomalaisten "putkoslaisen" punasiiven harjoittama rasismi suomalaisia yrittäjiä vastaan, joita syytetään harmaasta taloudesta.

Paavo Arhinmäki on rasisti. (Arhinmäki teki välikysymyksen harmaasta taloudesta ja hyökkäsi mielikuvilla ja rasistisesti suomalaisia yrittäjiä vastaan) Ei taida itse punamulkeropoika olla ollut kuin joskus puistoa haravoimassa "oikeissa" töissä.

Taustalla vain jalkapallo- ja kuokkavierashuliganismia ja sitten vain Lapin "kaksoisranneviittoja" änkerö TENNILÄN avustajana ja nyt sitten kansanedustajana. Arhinmäki on nauttinut ns. harmaasta vaalirahoituksesta.

*****************

Kun Palefacen biisillä näin harhakuvaa luodaan
että muka halvat miehet Tallinnasta tuodaan
hurahuhhahhei, missä valheet aikaansaadaan,
siellä punakaarti juonii uutta kapinaa.

.....

Aimo Remes (nimimerkki)

Ulkomailta lähetetty työntekijään ei sovelleta suomalaisia sopimusehtoja vaan lähettäjämaan, joita taas ei valvo kukaan. Vuokratyövoimankohdalla valvonta on hatara ja maksaminen on työntekijälle käytännössä vapaaehtoista. Suomi on järjestelmällään Viron kansantalouden vahva tukija.

Mikko V (nimimerkki)

Jari Leino: "Lähdet siitä erheellisestä oletuksesta, että siirtolaiset olisivat tulossa Suomeen ensisijaisesti tekemään työtä."

Mihinhän tuo väite perustuu? Kovin on täällä meilläpäin (Tuusulassa) ainakin ulkomaalaisperäisiä ihmisiä töissä. Tänäkin aamuna olen tavannut ainakin kahvilan kassan ja autonpesijän. (Ei kannata väittää, että olisivat poikkeustapauksia.)

Ansiokas blogaus Anna Kontulalta, vaikken olekaan aivan 100% samaa mieltä. Useiden kommentoijien kannattaisi sensijaan hiukan miettiä, mitä roskaa kirjoittelee.

Jarkko Hietala

Mielestäni perinteiset vasemmiston kannattajat ovat tämän asian kanssa puun ja kuoren välissä, koska valvonnan lisääminen on yksi tekijä, joka edesauttaa tämän ilmiön syntymistä. Näyttäisi siltä, että perinteiset vasemmiston kannattajat eivät usko vasemmiston kykyyn ratkaista ongelmaa heitä hyödyttävällä tavalla ja tämä on taas johtanut vasemmiston kannatuksen katoamiseen ja äänestäjien siirtymiseen askeleen oikealle enemmän kansallismielisten puolueiden kannattajaksi. Vasemmistolla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa vaatia laittomien siirtolaisten laillistamista, joka taas lisää kilpailua työmarkkinoilla. Toinen vaihtoehto on vaatia valvonnan lisäämistä, joka taas alentaa laittomien siirtolaisten työehtoja entisestään ja johtaa kaksien työmarkkinoiden syntyyn.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Vero- ja palkkakilpailu jossa työntekijä ei tule toimeen palkallaan siinä maassa missä tekee työtä, johtaa väistämättä työntekijän kannalta tuhoisaan loppuratkaisuun. SEKÄ VALTION kannalta. Koska valtiolta jää rahat saamatta, joilla se on ylläpitänyt kulutuskysyntää ja taloudellista toimintaa.

Yhdysvalloissa on paljon esimerkkejä työtätekevistä köyhistä. Samaa on havaittavissa mm leipäjonoissa Suomessa. Ihmisiä jotka eivät enää tule saamallaan palkalla toimeen.

Ongelma on pääsääntöisesti asuntopolitiikka jossa edulliset asunnot annetaan jonot ohittaville maahanmuuttajille heidän perhekokonsa ja järjestelyiden johdosta. Suomalainen kohtuuhintainen asuminen on varattu mamuille, ei suomalaisille.

Vieras (nimimerkki)

Voimme keskenämme sopia minkälaisia tessejä tahansa. Niiden perusteella tuotettujen tavaroiden ja palveluiden myynti Suomen ulkopuolelle ei onnistu. On älytöntä kuvitella, että voisimme keskenämme sopia muista hinnoista kuin toistemme selän pesupalveluista. Muut hinnat ja sitä kautta palkat kaikkineen määräytyvät maailman markkinoilla. Meitä on 5 miljoonaa. Maailmalla on miljerdeja ihmisiä valmiina tekemään samat työt murto-osallla palkkatasostamme. Näiden miljardin ihmisten joukosta löytyy satoja miljoonia, joilla on parempi koulutustaso kuin meillä. Karmea totuus on, että kun lainahanat tukkeutuvat, niin Suomessa alkaa palkkojen alentaminen. Aikaa tähän menee 5-10 vuotta. Jos vähääkään löytyy järkeä, niin omaehtoisesti tehty palkkojen sopeuttamien olisi viisainta aloittaa nyt. Ihmisten ostovoimaa säilyy, kun samalla alennamme veroja. Veroja on helpoo alentaa, kun julkiselta sektorilta karsitaan kaikki muu kuin ehdottoman välttämätön. Säästyy 100.000-200.000 tuhannen ihmiset kulut. Maataloustukien lopettamien tuo satavarmasti 1 miljardin euron säästöt.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Anna !
Miksi Suomalainen työ on näin järjettömän kallista ?

Eli keskipalkka 3000€ x 12 x 1,8 ( SOTU tu )Yht 65 000 €

Tämän siis joutuu TYÖNANTAJA maksamaan YHDESTÄ ihmisestä vuodessa!
Ja 10 ihmisestä 650 000 € ! HURRAH !

Ja SINÄ saat sitä jotain n. 30 % !

Miksi Valtio vie Sinunkin työnantajan maksamasta kokonais - palkkasummasta lähes 70% veroina, työnantajamaksuina ja veronluonteisina maksuina ?

VS
Minun tietääkseni se menee näitten 700 000 kplVEROSYÖTTILÄS VIRKAMIESTEN PALKKOIHIN ?

Rantapiru (nimimerkki)

Miten pieni se ihmisen palkka pitäisi olla? Eräät arviot olivat jo alle 2 euron/tunti.
Laskevatko vuokrat, elintarvikkeet, sairaskustannukset vastaavasti? Miksi nimeenomaan matalapalkka-aloilla jatkuvasti känätetään. Jos tilanne on se, ettei palkalla elä niin millä sitten?

VeliSynkkä (nimimerkki)

ÄLÄHÄN VÄÄRISTELE ASIOITA !

ETKÖ OSAA LASKEA ! Tai ymmärrä ?

Eihän tässä ole yhtään tarkoitusta koskea palkkaan vaan PELKÄSTÄÄN TYÖN TAPPAVAN KORKEISIIN SIVUKULUIHIN ! Eli siihen Valtion 70 % osuuteen !

VS

katso ylempänä olevaa laskelmaani !

Vieras (nimimerkki)

Suomessa oli 39 - 44 massiivinen maahanmuutto-ongelma, ja silloinkaan ei ketään ainakaan Imatralle asti päässyt kekkuiloimaan.
Karkoitus välittömästi ilman kikkailuja, niin ei varmasti olisi ongelmaa laittoman maahanmuuton kanssa.
Juuri viranomaisten ja koksujen venkoilu mahdollistaa pimeät duunarit Etelä-Suomen työmailla, tämä maahanmuutto-ongelma on ylhäältä johdettua.

Aimo Remes (nimimerkki)

Ajatelkaapa ja nämä maahanmuuttajat tulivat vielä omine eväineen ja ilman passia kuten monet nykyisetkin. Tämän maahanmuuton torjujia ei ainakaan enää sanota rasisteiksi vaan suurin osa kansalaisistamme nimittää heitä isänmaamme pelastajiksi.Jakautuuko kansamme jälleen kahtia+

Tarmo Leinonen Piraattipuolue Pirkanmaa (nimimerkki)

Minulle oli piristävää löytää itseni heti KEPAn vaalikoneeseen vastauspäiväni jälkeen Vasemmistoliiton Anna Kontulaa enemmän vasemmalta. Olen myös Anna Kontulaa tarkempi tässä kysymyksessä, suhtaudun kriittisesti suunniteltuun EUn ulkopuolisen maahanmuuton vapauttamiseen.

EU-sopimukset mahdollistavat maahanmuuton rajoittamisen jo nyt, jos jäsenmaa vetoaa markkinahäiriöön. Schengen-sopimuksen ulkopuolelle jäänti ei rajoittaisi maahanmuuttoa, mutta lopettaisi pimeän ja harmaan työvoiman tulon tänne. Rajalla voitaisiin kysyä, että minne tulija on menossa. Schengen-sopimuksesta luopuminen hankaloittaisi kuitenkin myös suomalaisten liikkumista, joten en kannata tätä.

Ongelmat on ratkaistava viranomaisten valvontamahdollisuuksia parantamalla.

http://www.vaalikone2011.fi/ehdokas/Leinonen/Tarmo/

Eduskuntavaaliehdokas Piraattipuolue Pirkanmaa.

P.S. Terkkuja Annalle täältä samasta vaalipiiristä! Olen suuri fanisi.

Erkki-Petteri (nimimerkki)

20.12.2010 19:44 Tarmo Leinonen Piraattipuolue Pirkanmaa kirjoitti :
Olen myös Anna Kontulaa tarkempi tässä kysymyksessä, suhtaudun kriittisesti suunniteltuun EUn ulkopuolisen maahanmuuton vapauttamiseen.
_____________

Ihanko varmasti olet ollut "tarkempi"?! Kyse oli maahanmuutosta. Tuosta antamastasi linkistä löytyvästä vaalikoneesta olet sen ensimmäiseen väittämään
"1. Maahanmuuttoa pitää rajoittaa merkittävästi."

vastannut, että "jokseenkin eri mieltä".

Kun allaolevaa kommenttiasi lukee niin se on täysin tasapainoton suhteessa valintaasi. Olitko siis sittenkin epätarkka, kun merkitsit itsellesi tuon valinnan annetuista vastausvaihtoehdoista?

Suosittelen sinulle nykyistä vielä suurempaa "tarkkuutta".

luuserius (nimimerkki)

MOT

Kuka haluaa palata vuoteen 1989

Kenen etu on ylihinnoittelu

Vientisektori kapenee, paitojen peusulla eletään.

Voidaanko paidan pesu hinnoitella mihinkä ja se maksetaan velkarahalla(ulkomailta lainattavaan)

Helsingin sosiaalivirasto maksaa kahden kahvan kiinnityksestä 4 tunnin työhinnan. Se on se sosialistin unelma.

Ja työvoimatoimista eli nykyisestä työ- ja elinkeinotoimista saa vain pimeää työvoimaa.

MOT

luuserius (nimimerkki)

Pimeä suomalainen työ kunniaan.

t. Vas. SDP ja perussuomalaiset

ps. jokaiselle veroja maksukyvyn mukaan, köyhän kansan puolesta.

VeliSynkkä (nimimerkki)

## Pimeä suomalainen työ kunniaan. ##

Jep !

Sosiaalifasistit savat juuri nyt mitä ovat vihamielisyyksissäään ja sadismissaan tilanneetkin !

Suomalainen työ on järjettömän kallista, keskipalkka on
3000€ x 12 x 1,8 ( SOTU tu )Yht 65 000 €
Tämän siis joutuu TYÖNANTAJA maksamaan YHDESTÄ ihmisestä vuodessa!
Ja 10 ihmisestä 650 000 € ! HURRAH !
Ja SINÄ saat sitä jotain n. 30 % !
Ja Valtio vie kokonais - palkkasummasta lähes 70%

Miltäs kuulostaa ?

VS

luuserius (nimimerkki)

Kunnissa työskentelee yli 400 000 suomalaista. Palkkamenot ovat 2/3 osaa kuntien menoista, kuntaliiton johtajan mukaan.
Ja menopaineet ovat kovat. Kunnat eivät kaipaa työvoimasta kilpailua.

Samaan aikaan vientiteollisuuden hinnat ovat laskussa, kuten tilaukset.
Julkistalouden rahoitusvaje on kasvussa. Kotimaisen kasvun varassa ollaan, joka perustuu velkarahaan(palkasta maksetaan pakolliset ja velaksi kulutetaan).

Myös eläkemaksut ovat kasvussa ja ne rahoitetaan osin palkkasummasta.

Onko tosiaan ne ulkomaalaiset ''paskatyön tekijät'' se oikea ongelma ja ratkeaako kestävuusvaje työvoiman saantia rajoittamalla (kuntiin vain suomalaisia lääkäreitä, hoitajia ja virkamiehiä). Esimerkiksi ruotsalaiset eivät tänne tulekaan. Miksiköhän. Miten suomalainen pimeä rakennusmies on puolalaista parempi ratkaisu julkistalouden ongelmiin ?
Kontula ei tätä varmaan jollekin luuserille paljasta.

Kuin hölmöläisten matonkutua tämä meininki.

Aimo Remes (nimimerkki)

Julkinen sektori syö elättäjänsä yksityisen kuiviin, tästähän on kysymys.Lomarahat heti pois alkuun julkiselta sektorilta, ei kohdistuisi köyhimpiin niinkuin välillisten verojen ym korottaminen.

luuserius (nimimerkki)

Mennään Amerikan tietä, kun ei pystytä rakenteisiin muutoksia tekemään ja vastaamaan kiinalaisten kilpailuun. Suomalaisten vastaus on äänestää kummelia.
No, ei siellä taida parempia ehdokkaita ollakaan. Ne keillä on kanttia puhua, eivät ole ehdolla.
Persut pelastavat ay-liikkeen vaikutusvallan, mutta miten käy Suomen elinkelpoisuuden. Tulevat sukupolvet eivät suuria ja ahneita kiitä.

Löylyfinalisti (nimimerkki)

Päinvastoin. Jos kerran jopa 60 vuotta sitten pystyttiin torjumaan rysssä ja lähes kaikki desantitikin löydettiin ja tapettiin niin entistä helpompaa olisi maamme ja sen kansalaisten ja ihmisten suomamien nykyaikana.

Harri Rautiainen

"Näinhän ei tietenkään ole, vaan siirtolaisuus väistämättä muokkaa ja laajentaa työmarkkinoita, ainakin pitemmällä aikavälillä."

Laajentaa ainakin lyhyellä tähtäimellä. Tarvitaan lukuisa joukko kouluavustajia, muslimiuskonnon opettajia, tulkkeja sekä asianajajia, joiden kaikkien edellytetään olevan siirtolaistaustaisia.
Eli on keksitty itse itseään laajentava automaatti, onneksi olkoon!

VeliSynkkä (nimimerkki)

Joka loppuu tasan heti kun rahatkin loppuvat. KOHTA ! Aivan kohta !

VS

Vasurit alkaa silloin myymään " Vasuriosaamista " ! :-) Hehee...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juttu kuvaa mainiosti sen, kuinka "ammattiyhdistystovereista" on tullut omaa passiaan ja napaansa tuijottavia pellejä.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Kuka ja mikä on VeliSynkkä ?

VeliSynkkä trio ei ole toimittajia, vaan pitkän ja samantyyppisen Kansainvälisen uran tehneitä karskeja yritysjohtajia.
Ongelmana on sortuva Suomi !
Missio on Suomenpelastus !
Usein yksi kirjoittaa muiden antaessa aiheen liittyvää tulitukea monessakin mielessä.
Tyylilaje on kaksi; Asiakirjoittaminen ja GONZO !
Vastaava on Tekniikka ja Talous Nimimerkki Veijo
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tekniikka_ja_Talous

VeliSynkän kotipesä on www.paholaisencasino.com joka on tarjahalosen ja muiden sosiaalifastien ( SAK, SD ja Vihreät )luoma pahoinvointiyhteiskunnan Tutkimus, Analyysi ja Informaatiojärjestelmä.

VS

Vieras (nimimerkki)

Kymmenenen vuoden kuluttua on yleisesti palautettu passintarkastus rajoille. Maailman muuttoliike tulee karkaamaan käsistä. Ruoka- ja vesipula sekä saastuminen ja työn puute tulee aiheuttamaan ennennäkemättömän muuttoliikkeen. Kiinassa tulee jo muutaman vuoden sisällä sisäinen konflikti joka räjäyttää mätäpaiseen joka laittaa ketjureaktion liikkeelle. Suomikaan ei tule pääsemään helpolla, itärajalle tulee painetta myös kun Venäjällä puhkeaa taistelu vallasta. Maailma on suuren mullistuksen kynnyksellä eikä siihen pysty oikein millään varautumaan.

Hyvinvointi syntyy vain työllä (nimimerkki)

Kiina varmaankin hajoaa sisäiseen epätasaisuuteensa samoihin aikoihin kun se hetkeksi nousee maailman johtavaksi valtioksi. Kiinassa väestökasvu on saatu kuriin, joten sen suuravalta-aemasta ei tule pysyvää, vaan maailman kärkimaaksi nousee v. 2100 mennessä Intia.

Koko ajan nähenevillä venäläisillä on täysi työ pitää puoliautio maa hallinnassaan nopean väestönkasvun naapurimaiden paineessa. Venäjällä kun on vain yksi edes jotenkin ystävällinen ja reiluun peliin pyrkivä naapurimaa...

EU:ssa mennään velkavedolla ykkösluokassa vararikkoon, kun ei leikata julkisia menoja kansan maksukykyä vastaavaksi ennen kuin lainarahan saanti loppuu. 2000-luvun alussa syntynyt sukupolvi joutuu elämään pikkusen niukemmalla kulutuksella ja vähemmillä julkisilla tulonsiirroilla ja eläkeviroilla kuin pari edeltävää sukupolvea , mutta kyllä se siitä sitten taas.

Somalien tasoisista ja sitä heikoimmista pakolaisista ei tule ole mitään ongelmaa ellei heitä joku lähde varta vasten velkarahalla aktiivisesti vastaanottamaan. Luonto kun hoitaa ylikansoituksesta johtuvat nälkä- ja vesiongelmat varmasti vaikkei kovin siististi.

Hyvinvointi syntyy vain työllä (nimimerkki)

Vähään tyytyvien ulkomaisten duunarien maahantulon estämistä kovapalkkaisten kotimaisten duunarien hyväksi harrastetaan jopa kapitalismin mallimaassa USA:ssa. Ei sillä tavalla ole sielläkään onnistuttu synnyttämään tarpeeksi töitä paikallisille, vaan hyvinvointia tuottavat teollisuustyöpaikat on siirretty kehitysmaihin, aivan kuin eläisimme todeksi jotain kehitysapuväen märkää unta...

VeliSynkkä (nimimerkki)

2 Euron Kiinalaiset tulee !

Ne on jo Ruotsissa !

VS

Mikar (nimimerkki)

Mihin VeliSynkän ja kumppaneiden yövartijavaltio-ohjelma johtaisi?

Siihen, ettei meillä olisi varaa tuottaa julkishyödykkeitä: Suomessa ei enää olisi laki voimassa, koska ei olisi varaa palkata ketään valvomaan sitä; Suomessa ei olisi varaa ylläpitää yliopistoja, hyvä jos peruskouluakaan, ja vain rikkaimmilla olisi varaa kouluttaa kunnolla itsensä ja lapsensa; Jokaisen olisi maksettava itse myös terveydenhuoltokulunsa, hoidettava vanhuksensa etc, mutta tähän kaikkeen VS & co:n haaveilemat halvat palkat eivät riittäisi; köyhimpiä alkaisi kuolla nälkään ja kylmään; työttömyys kasvaisi ensin hurjasti ja laskisi sitten hitaasti, jos laskisi lainkaan.

Mitä tästä sitten seuraisi: ns. hyväosaiset alkaisivat vaatia valtavia palkankorotuksia voidakseen selvitä kaikista näistä maksuista, kun taas köyhemmiltä vietäisiin kaikki toivo; omaisuuden, kuten asunto-omaisuuden, arvo romahtaisi; velallisten velanmaksukyky romahtaisi, joka johtaisi suuriin luottotappioihin; ostovoima romahtaisi, se tappaisi kotimarkkinayritykset, joka johtaisi syvään lamaan.

Niinpä ainakin itse toivon vaan kädet ristissä, että talous tästä nousisi ja vetäisi meidät suosta eikä tällaisia ohjelmia koskaan tarvittaisi.

Toimituksen poiminnat