annakontula

Hallintarekisterien verovuoto tukittavissa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula ehdottaa 30 prosentin lähdeveroa kaikille hallintarekisteröidyille

The post Hallintarekisterien verovuoto tukittavissa appeared first on Anna Kontula.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mikään ei estä suomalaista piilottamasta omaisuuttaan ulkomaisten hallintarekisterien taakse jo nyt; siihen tarvitaan vain pankkitili ulkomaisessa pankissa, ja se ovi on ollut aina ollut avoin, varsinkin nyt EU:n aikana. Suomen kansalaisia asuu EU alueella vakituisesti jo satojatuhansia. Tuskin he pitävät enää rahojaan Perähikiän Osuuspankissa.

Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että jos eurooppalaisten osakkeenomistajien tietoja halutaan julkisiksi niin se päätös tehdään EU-parlamentissa, ei Arkadianmäellä.

Anna Kontula esittää, että Suomi menettää vuosittain verovuodon seurauksena noin 6-8 miljardia euroa. Tarkoittaako Kontula ulkomaalaisille lain mukaan sallittuja hallintarekistereitä ja niiden hallintarekisterien kautta syntyvää verovuotoa Helsingin pörssissä käydystä osakekaupasta.

Huikeat ovat luvut Anna Kontulalla. Mistä nämä vastuulliset kansanedustajat vetävät näitä miljardeja ?

Hallintarekistereiden omistus suomalaisista pörssissä noteeratuista osakkeista on n.50 %. Jos pörssin koko ulkomaalaisomistusta vastaava määrä 83 miljardia myytäisiin tänä vuonna ja saataisiin keskimäärin 2 prosenttia voittoa joidenkin myyntien ollessa tappiollisia, kertynyt voitto olisi 1,7 miljardia euroa. Siitä lähdevero jota ulkolaisten ei tarvitse maksaa on 500 milj. €.

Jos myyjät olisivat Suomessa verovelvollisia, luovutusvoiton vero olisi 500 miljoonaa euroa 30 prosentin verokannalla.

Tässä yhteydessä on muistettava, että ulkomailla hallintarekisterissä kauppaa käyvillä ei ole verovelvoitetta, sillä pörssiosakkeiden, johdannaisten ja muiden rahamarkkinapapereiden myyntivoitot eivät ole ulkomailla asuvalle Suomessa veronalaisia. Siis mitään ei voi pimittää kun pimitettävää ei edes synny.

Suomen kansalaisen kannalta hallintarekisterin taakse piiloutuminen ei ole edes järkevää, sillä piiloutuja menettää myös veroedun tappiollisessa kaupankäynissä.

Suomen verottaja hyväksyy osakekaupassa syntyneet myyntitappiot vähennyksenä verotuksessa verovuonna ja viitenä seuraavana vuotena syntyneestä myyntivoitosta. Hallintarekisterissä piilotteleva saa jäädä nuolemaan haavojaan myyntitappionsa kanssa.

Tässä Anna Kontulan ehdotuksessa lähdetään siitä, että kaikki suomalaiset lähes miljoona säästäjää ja yksityisijoittajaa, palkansaajat ja eläkeläiset, ovat ryhtymässä laittomuuksiin ja että jonkun epäillään tekevän moraalittomuuksia tai jopa rikoksia hallintareksiterin kautta. Vasemmiston mielestä tavallinen ihminen ei saisi säästää, omistaa asuntoa eikä ansaita säästämisestä syntyviä korko-tai osinkotuloja.

Anna unohtaa täydellisesti, että jokainen täysi-ikäinen Suomen kansalainen täyttää veroilmoituksen ja selvittää verottajalle tulonsa, osinkonsa ja omaisuutensa allekirjoituksellaan kunnian ja omantunnon kautta.

Toimituksen poiminnat