annakontula

Seksi on poliittista

Arvostelijoiden mielestä eduskunnassa puhutaan aivan liikaa seksistä. Pitäisi keskittyä tärkeisiin asioihin, kuten työllisyyteen ja sosiaaliturvaan.

 

Siihen minulla on tapana vastata, että toisin kuin välillä ulospäin näyttää, todellisuudessa aika pieni osa politiikan asialistasta liittyy seksiin. Ja että se on valitettavaa, koska kyseessä on tärkeä talouden ja vallan areena.

 

On aina ollut. 1900-luvun alun teoreetikko Rosa Luxemburg oli huolissaan seksityöntekijöiden asemasta. Anarkismin ikoni Emma Goldman istui vankilassa vaadittuaan ehkäisyvälineiden vapauttamista. Ja kun Lenin moitti kansainvälisen naistenpäivän äitiä Clara Zetkiniä liiallisesta keskittymisestä seksi- ja avioliittokysymyksiin, tämä huomautti, että nämä eivät suinkaan olleet mitään näpertelyä, vaan keskeinen osa (naisten) taloudellista ja poliittista valtakamppailua.

 

Seksissä on kysymys elämästä ja kuolemasta. Päivittäin maailmassa menehtyy 800 naista raskauden ja synnytyksen komplikaatioihin. Suurin osa kuolemista voitaisiin välttää, jos seksuaaliterveyttä pidettäisiin vähän tärkeämpänä asiana.

 

Seksissä on kysymys rahasta. Kun köyhillä ei ole muuta vanhuuden turvaa, he tekevät enemmän lapsia kuin pystyvät kouluttamaan, ja niin köyhyyden kierre jatkuu. Monissa maissa seksuaalimoraalia kyseenalaistavat naiset suljetaan yhteisöistään, jolloin ainoaksi toimeentulon lähteeksi jää prostituutio.

 

Lopulta seksissä on kyse vapaudesta. Myös Suomessa elää naisia, jotka on aikoinaan tuomittu työlaitoksiin avioliiton ulkopuolisen seksin vuoksi. Edelleen moraalisesti paheksuttava seksikäyttäytyminen voi johtaa asunnon, koulutuspaikan tai lasten huoltajuuden menetykseen, vaikka laista ei löytyisi tähän perustetta.

 

Siten ei ole todennäköistä, että seksin poliittisuus tyhjenisi tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymiseen. Seksi on tärkeä yhteiskunnallisen vallankäytön alue, jonka pelisäännöistä on päätettävä normaalissa poliittisessa prosessissa. Siksi tänäkin syksynä on eduskunnassa väännetty myös seksikaupan säätelystä ja seksuaalisen väkivallan tunnusmerkistöstä.

 

Osa johtavista poliitikoistamme kannattaa tiukempaa aborttilainsäädäntöä. Se toisi takaisin raskauskuolemat ja ”enkelintekijöiden” synkän ammattikunnan.

 

(Kirjoitettu Lehtiyhtymälle 7.12.2014.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Totta, monella tavalla poliittista.

Eilisessä iltalehdessä oli juttu miesprostituoidusta. Ihan kiiltävä ja kaunis kuva. Mutta mitäpä, jos juttu olisi tehty toistapäin. Millainen meteli siitä tulisi?

http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/20141205188...

Miten se oli? Seksi on poliittista ja nainen joka makaa miehen kanssa on sukupuolensa pettäjä?

Tarja Parkkila

" Seksissä on kysymys elämästä ja kuolemasta."

Siltä se tuntuu, kaiken pitää olla seksikästä, muuten se ei ole mitään.

Onnellinen se, joka pääsee irti seksistä ja muistakin haluista. Se on todellista vapautta.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#2: " Onnellinen se, joka pääsee irti seksistä .."

Aleksis Kivessä seitsemän veljestä olivat menossa arvokkaasti aapiskirjat kainalossa kosimaan Venlaa. Eero viimeisenä jänisti eikä astunut tupaan sisään, vaan pläjäytti ulko-oven toisten perässä kiinni lausuen: ”Liekistä luovun minä ja jätän naima-asiani Herran huomaan.”
Itselläni on vähän Eeron tunteet tässä kohtaa.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Kyllä otsikolle, ja muutenkin hyvä kirjoitus. Suomeen tarvitaan seksiministeri. Seksi on oleellinen osa elämää.

Tarja Parkkila

".... todellisuudessa aika pieni osa politiikan asialistasta liittyy seksiin. Ja että se on valitettavaa, koska kyseessä on tärkeä talouden ja vallan areena."

Talouden ja vallan areena? Jep.

Turha sitä onkin sotkea rakkauteen, vaikka niin yleensä tehdään. Seksi on lihallista toimintaa ja rakkaus on henkistä laatua.

Seksistä on tullut pakkomielle ja jokaisen tulisi harrastaa seksiä. Samalla joudutaan miettimään, miten ehkäistään vahinkoja, kuten raskaus, tai sairaudet, koska seksillä on seurauksia. Seksiä on kuitenkin pakko harrastaa, se on velvollisuus, oikeus ja tasa-arvo.

Jos ei huvita, tai pysty on pakko syödä viakraa tai hormoneja, että kauppa käy. Seksi on talouden areenaa ja alvit on 'jautaa'. Alveilla hoidetaan palveluja, kuten abortit ja sukupuolitaudit. Hups!

Jotain likaista tässä pyörässä on, mutta tehdään siitä kaunista. Koko kauneusteollisuus ja vaateteollisuus kukoistaa, kun kaiken pitää olla seksikästä ja houkuttelevaa,
Haluja synnytetään jos haluja ja tarpeita ei ole.

Kuka uskaltaa olla erilainen? Eipä juuri kukaan, koska yleinen ilmapiiri on sitä vastaan. Yksin ei ole soveliasta elää, se näyttää ulospäin ikävältä. Ei ole kumppania, kosketusta ja torailua jonkun kanssa. Kellään ei ole oikeutta olla riitelemättä ja koskettelematta, koska kaikkien muiden täytyy.

Jos yhteiskunnan seksiähky käy vastenmieliseksi, menkää metsään, nouskaa vaikka impivaaran huipulle, hengittäkää raitista ilmaa ja katselkaa kauas.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Viktor

Viimeisestä listasta unohtuivat lukemattomat lapsensurmat joita äidit tekivät ennen abortin sallimista.

Tarja Parkkila

Jos abortti olisi ollut yleistä esim. minun syntymäni aikoina, minua ei todennäköisesti olisi olemassa ja äitini olisi päässyt paljon helpommalla.

Hänen ei olisi tarvinnut tuntea itseään huonoksi ihmiseksi synnytettyään aviottoman lapsen. Eikä minun olisi tarvinnut tuntea syyllisyyttä olemassaolostani ja hänen maineensa pilaamisesta.

Jos ajattelen täysin itsekkäästi, olen erittäin kiitollinen, että olen saanut nähdä ihmisen elämän ja tämän maailman.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Seksin liiallisen vapauden vastustaminen on isoa taloudellista toimintaa. Jos esimerkiksi ajatellaan sitä, että uskonnollisen moraalin keskeisiä tehtäviä on ihmisten seksuaalimoraalista huolehtiminen, niin pitää arvioida sitä, kuinka paljon kirkollisiverosta on kulutunut ja kuluu tämän tehtävän hoitamiseen. Joskushan uskonnolliselle yhteisölle maksetaan jopa kymmenykset.

Kun päiviräsäset vastustavat vapaata seksiä vastustamalla homoutta, niin kyse on siitä, että kirkollisveroin kerättyjä varoja käytetään hyvään tarkoitukseen, eli seksuaalisuuden kontrolliin.

Nyt tästä rahasummasta ovat ottamassa osansa myös feministibyrokraatit, jotka julkisin varoin vaativat seksin rajoittamista ja demonisoivat vapaata seksuaalisuutta.

Esimerkiksi ihmiskaupan vastustamiseen käytetään monta kertaa enemmän verovaroja, kuin mitä ihmiskaupan todellinen liikevaihto on.

Meidän olisi ymmärrettävä että seksibisnestä on kahdenlaista. Toisessa seksiä myydään nille, jotka eivät sitä saa, ja toisessa seksibisneksessä rahaa käytetään yleiseen seksin vastustamiseen, ja siihen, että luodaan ilmapiiriä, jossa seksiä saa harjoittaa vain avioliitonomaisissa suhteissa.

Tarja Parkkila

Seksi muodossa tai toisessa aiheuttaa ihmisille vain surua ja onnettomuuksia, sairauksia, henkistä kuolemista ja lopulta tylsistymistä.

Bisnes ei tietenkään siitä välitä.

Jaakko Hynninen

"Osa johtavista poliitikoistamme kannattaa tiukempaa aborttilainsäädäntöä. Se toisi takaisin raskauskuolemat ja ”enkelintekijöiden” synkän ammattikunnan."

Nykyinen lainsäädäntö tekee terveydenhuollon ammattilaisista "enkelintekijöiden synkän ammattikunnan" edustajia. Heillä ei ole oikeutta moraalisista syistä kieltäytyä aborttiin osallistumisesta, vaikka abortin syy olisi sosiaalinen tai esimerkiksi Down-syndrooma.
Kontula ei tunnu omista vasemmistoliberaaleista lähtökohdistaan olevan huolissaan esimerkiksi juuri kehitysvammaisten kaikkein keskeisimmästä ihmisoikeudesta, oikeudesta elämään.
Raskauskuolemia ei kukaan lainsisällöstä päättävä olisi edistämässä ja siksi tämän esiin tuominen aborttilain mahdollisen tiukentamisen yhteydessä on lähinnä loanheittoa ja negatiivisten mielikuvien vahvistamista.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos ei halua kirjoittaa aborttipillereiden reseptiä, niin on muitakin ammatteja valittavana, kuin lääketieteen ammatit. Kohta kai vaadit, että baarimikkona toimiva saisi kieltäytyä uskonnollisista syistä myymästä viinaa asiakkaille. Tällaista ristiriitaahan on jo ollut Britanniassa, jossa islamilaiset kassahenkilöt eivät haluaisi myydä ruokakaupoissa alkoholia asiakkaille.

Jaakko Hynninen

Itse miellän viinan myymisen ja ihmiselämän lopettamisen kategorisesti eri asioiksi. En tosin ole huolissaan ainoastaan terveydenhuollon henkilökunnan moraalisista ristiriidoista, vaan myös itse aborttilaista ja sen soveltamisesta.

"WHO:n suosituksen mukaisesti nykyisin 22. raskausviikolla syntynyt tai 500 grammaa painavampi rekisteröidään lapseksi, syntyypä hän elävänä tai kuolleena. Kun pientä keskoslasta tehohoidetaan, viereisestä huoneesta saatetaan viedä hävitettäväksi samanikäistä abortoitua Down-lasta, jonka sydän vielä lyö."
http://sley.fi/gladiolus-old/html/fi/1211909939086...

Jos tuosta ei löydä moraalista sisältöä on omassa rintamuksessa aika jäinen meininki. Aborttilakia on syytä todellakin muuttaa.

Toimituksen poiminnat